Skip to content
Politică

Tabăra Grindeanu-Ponta-Daniel Constantin, lovitură de grație pentru Dragnea EXCLUSIV

ampress.ro

Cu un premier încă în funcție, care se încăpățânează să iasă de sub ordinele lui Daddy și un președinte care refuză să se implice în criza politică generată de ”trupa roșie”, Dragnea înțelege că ”moțiunea de cenzură” rămâne singura variantă prin care să își declare încă o dată ”atotputernicia”.

”Capul lui Grindeanu vrem!”

Trăim cu siguranță vremuri grele și suntem spectatorii  unei scene istorice devenită acum realitate. Prin măsuri de autoritate duse la exces, caracteristice unui adevărat dictator, Dragnea ne dă de înțeles că oricât am încerca să învârtim covrigul în coadă, un lucru trebuie să rămână cert: Grindeanu trebuie să devină trecut.

Astfel, în încercarea de a-și atinge scopul și profitând de situația în care ”păpușile” sunt la el, Dragnea a înțeles că metoda ”taie și spânzură” este în acest moment cea mai bună soluție.

Însă, ceea ce nu știe Daddy este că atunci când sapi groapa altuia, s-ar putea să pici singur în ea. Astfel, în situaţia în care moţiunea de cenzură depusă de PSD n-ar trece, Grindeanu  s-ar întoarce şi mai puternic şi va putea forma rapid un nou Guvern pe care preşedintele Klaus Iohannis să-l accepte imediat.  Practic, acesta ar fi sfârşitul politic al lui Liviu Dragnea și începutul revenirii lui Victor Ponta.

Unealta Grindeanu, în mâna lui Victor Ponta
În  tot acest circ politic de doi bani îşi face solemn şi arogant apariţia, plin de înţelepciune şi de sfaturi, şi fostul pisoiaş a lui Băsescu, Victor Ponta.

Trezit din hibernarea acută în care zăcea de ceva vreme de scandalul iscat de ”gruparea roșie”, Ponta realizează că este un moment prielnic de care să profite, agățând din zbor o funcție-cheie, aceea  de secretar general al Guvernului Grindeanu. Astfel, cu un loc asigurat în barca lui Grindeanu, Ponta încearcă să-și ducă la bun sfârșit planul: ruperea PSD și formarea unui nou Guvern.

Deși la numirea în fruntea Guvernului, Ponta nu contenea cu critici la adresa lui Grindeanu, acum el a înțeles că ”asocierea cu binele” îi va aduce câștigul visat, astfel cu mare vervă şi cu îndrăcit aplomb nu contenește să îi ia apărarea actualului premier.

„Vinovăția lui e că nu e Liviu Dragnea şi că domnul Dragnea nu acceptă pe nimeni altcineva în afară de el însuși și dacă nu poate fi el însuși să nu fie nimeni. Până la urmă e problema PSD, ne sinucidem așa în grup frumos, și ne place. Dar acum Guvernul nu e al PSD-ului, e susținut de PSD, dar Guvernul e al României”, spunea Victor Ponta.

Vocea lui Ponta s-a făcut remarcată încă de miercuri seara, de la anunțul privind condiția pusă de Sorin Grindeanu pentru a-și da demisia, izbitor de asemănătoare cu aceea invocată de fostul pisoiaş a lui Băsescu, în 2015.

Actualul premier Sorin Grindeanu a precizat, în discursul susținut, miercuri seara, la Palatul Victoria, că își va da demisia doar dacă președintele Klaus Iohannis va numi un premier de la PSD. „Îmi voi da demisia atunci când preşedintele Klaus Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD!”, a spus prim-ministrul în funcție.

În urmă cu aproape doi ani, în iulie 2015, premierul de atunci Victor Ponta, declara că își va da demisia doar dacă va exista un acord politic cu Klaus Iohannis în care acesta va garanta numirea unui prim-ministru din partea coaliției de guvernare. „Dacă va exista un acord politic cu Iohannis, îmi dau demisia din funcția de premier”, spunea Victor Ponta.

Tabăra Ponta-Grindeanu-Daniel Constantin îi cântă prohodul lui Dragnea

Și cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, se pare că socoteala lui Daddy este dată peste cap de lovitura fatală care ar putea fi aplicată în curând de tabăra Ponta-Grindeanu-Daniel Constantin. Este lesne de înțeles că jocurile s-au făcut iar Ponta, Grindeanu si Daniel Constantin au început deja să lucreze la ruperea majoritătii, cu scopul ca moțiunea de cenzură sa nu treacă, iar singurul lucru care îi rămâne acum atotputernicului Daddy este să calce neputincios în mocirla pe care el însuși a creat-o.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *