Noi scumpiri. Doar în 6 stații din capitală se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei

benzinărie pompă motorină benzină carburanţi
Sursa foto: Freepik

Șoferii bucureșteni mai pot cumpăra marți dimineață benzină mai ieftină de 7 lei/l doar într-o stație Petrom și în 5 stații Lukoil, în urma deciziilor de joi ale liderului pieței, OMV Petrom, și ale Lukoil de luni de a scumpi carburanții cu 3 bani/l. Motorina a sărit de 7 bani/l în toate stațiile din capitală încă de săptămâna trecută, conform datelor analizate de Profit.ro.

De la începutul săptămânei trecute și până în prezent, OMV Petrom a majorat cu 18 bani/l prețul motorinei și cu 12 bani/l pe cel al benzinei.

În urma scumpirilor de astăzi, prețul benzinei standard (6,99-7,06 lei/l) se situează cu 9-13 bani sub prețul motorinei (7,12-7,15 lei/l) în stațiile Petrom. Compania mai vinde benzină mai ieftină de 7 lei/l (6,99 lei/l) doar într-o singură stație din capitală (doctor Herescu), unde se poate găsi de altfel și cea mai ieftină motorină (7,12 lei/l).

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,11-7,15 lei, iar unul de motorină, 7,20-7,23 lei.

Comparativ cu prețurile din weekend, când în 123 stații Petrom sunt practicate prețuri promoționale reduse cu 5 bani/l la carburanții standar, scumpirile sunt și mai ridicate, de 8 bani/l.

În perioada 15 iunie – 31 iulie 2024, în 123 din stațiile Petrom, se pot cumpăra carburanți standard mai ieftini cu 5 bani/l și benzină și motorină extra cu 10 bani/l.

Reducerea se aplică direct în prețul de la pompă, în fiecare weekend din perioada campaniei, în intervalul vineri, ora 23:00 – duminică ora 23:00.

Cum Lukoil a adoptat luni o decizie similară de scumpire a combustibililor, mai sunt doar 6 stații ale companiei cotrolată de gigantul rus în București în care prețul benzinei se situează sub 7 lei/l.

În următoarele ore, probabil că, așa cum ne-au obișnuit, și celelalte mari companii, Mol și Rompetrol, vor scumpi carburanții, după modelul liderului pieței.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: