TABEL Scumpire. Prețul motorinei, cu 17 bani peste cel al benzinei. Diferența se va reduce luni

carburanți
Sursă foto: Unsplash

Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a ajuns la 17 bani pe litru în urma deciziei de joi a liderului pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, de a majora prețul diesel-ului cu 4 bani/l și de a păstra neschimbat prețul benzinei. Aceasta diferență urmează să se reducă cu 3 bani/l peste câteva zile, pe 1 iulie, când, din motive fiscale, motorina se va scumpi cu 40 de bani/l, iar benzina, cu 43 bani/l, conform datelor analizate de Profit.ro.

De la începutul săptămânei trecute și până în prezent, OMV Petrom a majorat cu 22 bani/l prețul motorinei și cu 12 bani/l pe cel al benzinei.

În urma scumpirilor de astăzi, prețul benzinei standard (6,99-7,06 lei/l) se situează cu 13-17 bani sub prețul motorinei (7,16-7,19 lei/l) în stațiile Petrom. Compania mai vinde benzină mai ieftină de 7 lei/l (6,99 lei/l) doar într-o singură stație din capitală (doctor Herescu), unde se poate găsi de altfel și cea mai ieftină motorină (7,16 lei/l).

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,11-7,15 lei, iar unul de motorină, 7,24-7,27 lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: