Skip to content
Societate

Tablouri semnate de Grigorescu, Tonița și Corneliu Baba au fost reținuțe în vederea confiscării de către B.V.F Otopeni Călători

Tablouri semnate de Grigorescu, Tonita si Corneliu Baba reținuțe în vederea confiscării de inspectorii vamali din cadrul B.V.F. Otopeni Călători.

În data de 22 decembrie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gradul I Otopeni Călători, au selectat în vederea controlului vamal un pasager , cu cetatenie chineza, ce călătorea pe ruta Otopeni – Doha – China.

În urma controlului vamal asupra bagajului de mana al calatorului in cauza s-au retinut in vederea confiscării 11 tablouri susceptibile a face obiectul Legii 182/ 25.10.2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil, actualizata la 01.02.2014.

Toate tablourile, dintre care si unele semnate de pictori celebri ca Grigorescu, Tonita sau Corneliu Baba, erau achizitionate de la o casa de licitatii din Bucuresti, la valori cuprinse intre 6000 si 39000 lei, dar nu au putut fi prezentate autoritatii vamale autorizatiile de export cerute de legislatia in vigoare.
Cazul a fost înaintat organelor de cercetre penala din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *