Skip to content
Politică

Tăcerea aduce bani: cât de bogat este Dănuț Andrușcă, cel mai controversat ministru din cabinetul Dăncilă EXCLUSIV

Aktual24

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează ce avere are una dintre cele mai controversate figuri ale aparatului guvernamental.

Astfel, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, căci despre el este vorba, nu este văzut cu ochi prea buni nici de către colegii PSD-iști, însă, potrivit declarației sale de avere pe care o puteți găsi AICI, este fără doar și poate, unul dintre miniștri cu ”portofel gros”.

Concret: potrivit declarației sale de avere actualizată la data de 07.06.2018, ministrul care se ferește de luni de zile să dea ochii cu presa, și care a ajuns ținta ironiilor chiar a propriilor colegi, se poate lăuda cu o avere destul de impresionantă. Alături de soția acestuia, Elena Andrușcă, ministrul Economiei deține, nici mai mult nici mai puțin de 7 terenuri intravilane (cu o suprafață totală de 23.679 mp), 3 terenuri agricole (cu o suprafață de 22.532 mp), un apartament în Târgul Neamț (cu o suprafață de 69,9 mp, dobândit în 2001), 2 case în același oraș (386 mp), 1 autoturism Toyota, și un venit de 87.512 ron/net.

Informații de background:

Om de afaceri, Dănuţ Andruşcă are 49 de ani, este din Vânători – Neamţ şi a intrat în politică în 2012.

A absolvit Liceul “Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

După 1990 şi-a deschis prima afacere şi câţiva ani mai târziu a cumpărat o societate specializată în producerea şi comercializarea articolelor tehnice din cauciuc.

În 2012 a intrat în politică şi a devenit consilier în Ministerul Economiei, de unde a fost desemnat director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, care producea apă grea pentru răcirea reactoarelor nucleare de la Cernavodă.

Rezultatele obţinute ca director RAAN l-au propulsat în noi funcţii – director al Cupru Min SA – societate de interes naţional, aflată în subordinea Ministerului Economiei, dar şi în cea de preşedintele Consiliului de Administraţie al Conversmin SA, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei.

În 2016 a candidat pentru un fotoliu de deputat la Neamţ, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii şi reprezentat în comisia parlamentară de anchetă a Camereie Deputaţilor şi Senatului privind Activitatea Autorităţii Naţionale de Regmenemtare în domendiul Energiei.

Dănuţ Andruşcă este căsătorit şi are doi copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *