Skip to content
Opinii & Analize

Tăcerea nu-ți acoperă vina, dom’ primar Piedone !

Internetul si întreaga media au explodat în aceste zile de revoltă. Persoane publice și cetățeni anonimi au răbufnit de indignare, de durere, de neputință. Micile declarații ale unor idioți rătăciți care clamau justiția divina au fost îngropate sub valul de solidaritate și umanism care s-a revărsat în aceste zile.

Un singur personaj care ar trebui să vorbească, a ales să tacă precum pestele, deși ar fi unul dintre puținii politicieni care ar trebui să se audă în aceste zile.

Un personaj vocal ori de câte ori prinde ocazia, cu accese de grobianism și predispus să epateze de fiecare data când iese în public, primarul Piedone este acum mai tăcut ca niciodată. Funcționarul care s-a remarcat prin faptul că își plimba burta voluminoasă cu mândrie printre piețarii Bucureștiului, certându-i și strigând ca din gură de șarpe despre drepturile cetățenilor de câte ori vedea o camera de filmat în jurul său, acum este primar.

Și-a văzut visul de mărire, s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă prin cele două mandate, umflându-se în procente și în imagine pe măsură ce timpul trecea. Și acum focul din Colectiv riscă să topească stratul gros de demagogie cu care se învelit Piedone. Tăcerea lui este imaginea cea mai corectă a adevărului: un nume fals adoptat dintr-o poreclă penibilă, un primar de carton, incapabil să facă ce trebuie pentru oamenii din sector.
E remarcabil că în sectorul 4 sunt parcuri și locuri de joacă, cât cuprinde. Dar tot acolo au murit arși de vii oameni care se credeau în siguranță pentru că au ales să meargă într-un loc girat cu semnul siguranței de o administrație publică și un primar cât se poate de serios. Dar nu a fost așa.

Pe măsură ce numărul morților se mărește, Piedone tace tot mai asurzitor. În urmă cu ceva timp, la o televiziune patronată de consultantul de imagine al UNPR-ului, Piedone se revărsa pe o canapea și răspundea superioro-încântat întrebărilor ”servite” de o domnișoară emoționată de marea onoare ce îi revenea. Acolo vorbea despre oameni, despre suflete, despre misiunea lui în folosul cetățenilor.
Acum, în sectorul ce îl păstorește, au murit oameni, s-au ridicat suflete la cer și e plină țara de cetățeni indignați. Și primarul a cărui semnătură tronează regal pe autorizația de funcționare, continuă să tacă. Speră ca timpul și uitarea să le facă trecute. Speră ca nimeni să nu mai vorbească despre cum se dau avizele și autorizațiile în primăria lui. Speră ca oamenii să uite că a semnat certificatul de deces pentru zeci de persoane, cu mult timp ca aceștia să fi murit.

Dar și eu sper !

Sper din toată inima, dom’ primar Piedone, să nu poți duce în cârca ta cea groasă nici sufletul mamei ce a lăsat orfani cinci copii, nici pe cel al elevului de 15 ani de la Vianu și nici pe cele ale celorlalți 28 de morți din Colectiv. Sper ca în fiecare zi a vieții tale să fii nevoit să privești chipurile distruse de flăcări ale celor răniți și să te uiți în ochii familiilor de își jelesc copiii, soții sau prietenii.
Sper ca tăcerea ta să te sufoce și indignat de propria ta neputință și de greutatea vinei pe care o duci în spinare să îți scoți pentru ultima data burta voluminoasă în lumina reflectoarelor pentru a vorbi clar și răspicat despre ceea ce toți așteptăm de la tine: DEMISIA !

3 comentarii la “Tăcerea nu-ți acoperă vina, dom’ primar Piedone !

  1. Probabil ca primarul asta poarta vina lui. Nu stiu explicit care, dar ancheta va lamuri asta. In schimb nu o vad pe doamna Mireanu ofensata pe acest imbecil de patron caruia ii mai arsesera doua cluburi. E adevarat, fara victime, dar probabil alti doi primari au fost vinovati, nu el. Pe acest patron criminal care accepta sa intre 500 de persoane intr-un spatiu destinat si autorizat pentru maxim 80. Un imbecil criminal care a blocat chiar una din cele doar doua usi de acces. Si nu e la fel de ofensata doamna Mireanu nici pe acesti organizatori criminali si iresponsabili care dau cu foc intr-o incinta usor inflamabila peste capetele si sufletele a sute de nevinovati. Am vazut, nu o data, ca astfel de pozitii subiective si aleatorii sunt specifice doamnei Mireanu. De aceea nici nu ma mir. Pacat.

    1. Dany,
      eu nu fac excuderi de vina sau responsabilitati. Spun doar ca in timp ce unii sunt vizati direct, altii incearca sa se ascunda sub protectia politicului. De data asta, haina cu epoleti a unui partid nu mai poate acoperi vina. Si da, in astfel de momente este bine sa ai „pozitii subiective si aleatorii”… Mai ales ca sunt prezentate la sectiunea Editorial – adica acolo unde isi au locul parerile personale ale celor ce scriu pe acest site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *