Taiwanul a detectat alte opt baloane chinezeşti la începutul sărbătorii de Anul Nou Chinezesc

Sursă foto: Captură video Twitter (X) / @sprinter99800

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat, sâmbătă, că a detectat opt baloane chinezeşti care au traversat strâmtoarea Taiwan în ultimele 24 de ore, dintre care două au zburat peste insulă, într-o activitate crescută la începutul sărbătorii Anului Nou Lunar, relatează Reuters.

Taiwanul, pe care China îl revendică drept teritoriu propriu în ciuda obiecţiilor puternice ale guvernului de la Taipei, s-a plâns încă din decembrie de baloane, spunând că acestea reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei aviaţiei şi o încercare de război psihologic.

În raportul său zilnic privind activităţile militare chineze, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că a observat primul balon vineri dimineaţă şi ultimul la începutul serii.

Două au traversat partea de nord a Taiwanului, potrivit unei hărţi furnizate de minister. Celelalte s-au apropiat de coastă înainte de a dispărea, deşi unul a zburat deasupra mării la nord de Taiwan.

Ministerul chinez al Apărării nu a răspuns la apelurile prin care se solicitau comentarii sâmbătă, la începutul celei mai importante sărbători din lumea vorbitoare de limbă chineză.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL