Skip to content
Cultura Societate

Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri

" "

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez, care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani, va fi înmormântată vineri, la ora 12.00, la Cimitirul Sfânta Vineri.

După ce joi, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Teatrul Bulandra, vineri, la ora 09.30 sicriul va pleca la Biserica Sfântu Gheorghe Nou, iar ceremonia de înmormântare va avea loc de la ora 12.00, anunță news.ro.

UNITER a omagiat-o pe actriţă, caracterizând-o „o prezenţă cu o individualitate puternică, ce nu se lăsa privirea să alunece, ci oprea, atrăgea şi fascina. Un mare artist iubit fără rezerve”.

" "
" "

Tamara Buciuceanu Botez a absolvit în 1952 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu (asistentă Sorana Coroamă), ajungând să fie una din reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, supranumită şi „Doamna comediei româneşti”.

A fost admirată şi aplaudată pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: Giuleşti, Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie sau pe scena Naţionalului din Iaşi unde a interpretat-o pe Coana Chiriţa. A jucat în peste 25 de filme şi a avut o carieră memorabilă în televiziune.

UNITER a onorat-o în 2004 cu Premiul pentru întreaga activitate şi în 2011 cu Premiul de excelenţă.

Pe noi, cei care am avut privilegiul să o admirăm pe scenă şi să o ascultăm, ne va însoţi în călătoriile noastre imaginea-i de neuitat. Şi, cu siguranţă, generaţiile viitoare vor fi fascinate de prezenţa artistică debordantă şi vor simţi aura de învingător care a însoţit-o, aură purtată cu modestie şi discreţie„.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *