Skip to content
Politică

Tănase Stamule, la „Dosar de Politician”: Dîrcă de la USR trebuia să își plătească datoria, pentru că acum are jobul de adjunct al lui Florin Iordache

b1.ro

Tănase Stamule, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, a explicat mircuri seara în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1TV, că există „o afinitate pe zona PPE” în ceea ce privește formarea unei coaliții guvernamentale după alegerile parlamentare din 6 decembrie, dar a explicat că totul depinde de rezultatul electoral.

Astăzi, pe sondaje, este foarte probabil că o să facem alianță cu USR”, a spus oficial, precizând că, dacă PMP sau UDMR vor avea un scor bun, „există bineînțeles și alte scenarii”.

Tămase Stamule a criticat faptul că, în mod evident, senatorul USR George Dircă a contribuit la punerea pe ordinea de zi a respingerii cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis cu privire la proiectul de lege care prevede că Parlamentul este cel care stabilește data alegerilor. În cele din urmă, ședința de plen de miercuri a Senatului nu s-a putut ține din lipsă de cvorum.

Cu siguranță există o afinitate pe zona Partidului Popular European, însă noi vom guverna în funcție de rezultatul electoral și ce ne va permite matematic să facem majoritatea. Astăzi, pe sondaje, este foarte probabil că o să facem alianță cu USR – dacă însă PMP va avea un scor bun, UDMR, există bineînțeles și alte scenarii. Aș vrea să discut despre ce s-a întâmplat astăzi în Senat, pentru că această saga a început de fapt acum câteva zile, când accidental domnul Dîrcă s-a trezit în Biroul Permanent – dacă țineți minte, el a fost împotriva MCV, el are mai multe ieșiri așa pe lângă linia de partid. Acum are și el un job și e fericit, și pentru asta trebuia să își plătească datoria, că de fapt despre asta este vorba.

Ideea este că astăzi PSD a avut două obiective în plen – primul obiectiv a fost să își recapete majoritatea în Biroul Senatului, pentru că au tot felul de planuri pe ultima sută de metri, știind că o vor pierde, și de aceea au cerut vot fizic. (…) Al doilea obiectiv a fost respingerea cererii de reexaminare a președintelui Iohannis. Această temă s-a pus pe ordinea de zi s-a pus pe ordinea de zi datorită cvorumului asigurat de domnul Dircă de zilele trecute, iar ca să ofere ceva, un cadou otrăvit bineînțeles, a fost uite, domne`, punem și inițiativa Fără penali”, a declarat Tănase Stamule, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

În acest context, Tănase Stamule a subliniat că PNL are toate tunurile pe PSD. „Noi avem toate tunurile pe PSD, iar faptul că mai sunt tot felul de înțelegeri pe lângă până la urmă asta e politica – fiecare face înțelegeri cu cine crede de cuviință. Noi am transmis foarte clar, susținem inițiativa Fără penali, nu susținem manevrele PSD prin care, printr-o manipulare din aceasta, au încercat să ne păcălească și pe noi, și pe cei de la USR. Până la urmă asta a fost, s-a dat un cadou otrăvit pe care până la urmă, din fericire, nici cei de la USR nu l-au primit”, a mai spus reprezentantul liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *