Skip to content
Politică

Tănase Stamule revine în Guvern. Fostul consilier al lui Orban va completa echipa premierului Nicolae Ciucă

Facebook/ Tănase Stamule

Tănase Stamule, fost consilier al lui Ludovic Orban pe vremea când acesta era premier, va reveni în Executiv, de această dată, însă, în echipa lui Nicolae Ciucă. Surse politice au precizat pentru PS News că Stamule urmează să fie numit pe un post de consilier al premierului.

Tănase Stamule a fost considerat unul dintre oamenii apropiați de fostul premier Ludovic Orban, care l-a numit la finalul lui 2019 în funcția de consilier pe probleme economice în guvernul pe care l-a condus. Ulterior, a ajuns în Consiliul de Administrație al Iprochim SA, după care a fost numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație.

În această calitate, Tănase Stamule a depus mai multe declarații de avere și de interese, printre care și cele din data de 14 ianuarie 2021, din care reiese că deține, împreună cu soția sa, Simona, două apartamente, unul în București, achiziționat în anul 2019, cu o suprafață de 65 de metri pătrați, și unul în Constanța, achiziționat în anul 2009, cu o suprafață de 75 de metri pătrați. În 2019, a intrat și în posesia unor bijuterii estimate la valoarea de 7.000 de euro. De asemenea, fostul consilier al lui Ludovic Orban deține 2 mașini, marca BMW (achiziționată în 2011) și Range Rover (achiziționată în 2019).

Tănase Stamule a contractat, de asemenea, în anul 2019, un credit de la Banca Transilvania, în cuantum de 315.000 de lei, pe care trebuie să-l returneze până în anul 2047.

La categoria „venituri”, acesta notează că a încasat 140.173 de lei din salariul de la ASE, 118.976 din salariul de consilier al lui Ludovic Orban, 51.458 de lei după funcţia de fost membru al consiliului de administrație al Companiei Nationale “Loteria Romana” S.A și 22.819 lei de la Iprochim SA.

El s-a căsătorit, în 2019, cu Simona, care lucrează ca auditor la Curtea de Conturi, de unde a încasat, în ultimul an fiscal, venituri salariale în cuantum de 49.800 de lei, dar care predă cursuri și face cercetare la Universitatea Tehnică de Construcții, de unde a mai realizat venituri în sumă de 24.000 de lei

Este conferențiar universitar doctor în cadrul Facultății de Administrarea Afacerilor, cu predare în limbi străine, în cadrul ASE. Este prodecan al Facultății de Administrarea Afacerilor. În perioada 2012-2016 a fost consilier local la Primăria Sectorului 1.

„Nu vom face niciodată alianță cu PSD”

Liberalul susținea, în urmă cu un an, că PNL nu va face niciodată, niciun fel de alianță cu cei de la PSD.

„Nu vom face niciodată alianță cu PSD. Sunt mulți membri ai PNL extrem de reticenți la această idee. Cred că s-a greșit mult în strategia de comunicare cu colegii de coaliție de la USRPLUS. Românii au votat cu dreapta anul trecut. Nu văd o alternativă la alianța cu USRPLUS, iar pentru asta trebuie să fim suficient de înțelepți în a negocia cu ei. Sunt convins că vom ajunge la un numitor comun cu ei. Sunt de aproape 20 de ani în politică. Ca să gestionezi puterea, trebuie să știi s-o împarți, altfel o pierzi. Nu cred că există altă alternativă. Și USRPLUS a făcut greșeli, dar și la noi se putea comunica mai bine. PNL a votat în unanimitate să-l susțină pe Cîțu, iar mâine niciun parlamentar liberal nu va fi prezent la plenul Parlamentului dedicat moțiunii, o să vedem mâine cum acționeazaă restul. Dacă PSD mai acționează ca și până acum, AUR va ajunge la 25%”, declara atunci Tănase Stamule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *