Tancurile israeliene şi-au făcut drum duminică spre centrul oraşului Khan Younis

Khan Younis

Tancurile israeliene şi-au făcut drum duminică spre centrul oraşului Khan Younis, într-un nou impuls major în inima celui mai important oraş din sudul Fâşiei Gaza, transmite Reuters.

Locuitorii au spus că tancurile au ajuns pe drumul principal nord-sud prin mijlocul Khan Younis, după o luptă intensă în timpul nopţii, care a încetinit înaintarea israeliană dinspre est.

Avioane de război au atacat în zona de la vest de asalt. Aerul bubuia cu zgomotul constant al exploziilor şi coloane groase de fum alb s-au ridicat deasupra oraşului, care adăposteşte sute de mii de civili care au fugit din alte părţi ale enclavei.

Dimineaţa devreme, lângă o secţie de poliţie din centrul oraşului, s-a auzit zgomotul constant al focurilor de mitralieră.

Străzile de acolo erau pustii, în afară de o bătrână şi o fată călare pe un cărucior cu măgari.

”A fost una dintre cele mai îngrozitoare nopţi, rezistenţa a fost foarte puternică, am auzit împuşcături şi explozii care nu s-au oprit ore întregi”, a declarat pentru Reuters un tată a patru copii strămutat din oraşul Gaza şi adăpostit în Khan Younis. El a refuzat să fie identificat de teama represaliilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL