Skip to content
Politică

Tanczos Barna: Am început discuțiile cu Ministerul Justiției pentru înființarea secției specializate în criminalitatea pe mediu

facebook/Tanczos Barna
" "

Ministrul Mediului a discutat despre poluarea din Capitală și factorii ce ar putea genera acest lucru. Totodată, Barna a explicat și care sunt soluțiile Ministerului de Resort în această situație și cum vor putea proceda autoritățile pentru a genera o calitate mai bună a aerului.

„Sunt 5-6 factori care influențează poluarea, unul dintre ei este cu siguranță problema gropilor de gunoi, unde nu există în momentul de față măsurători științifice, recunoscute de o instanță, în cazul în care am dori să ne îndreptăm împotriva unei societăți care operează în acest mod.

" "
" "

Am cerut o analiză din datele pe care le avem acum la dispoziție, ce poate să contribuie la poluare. Am stabilit cu Institutul de Cercetare din Măgurele, care deja a efectuat un studiu științific, pe o problemă similară, să începem o colaborare.

Vom semna un protocol de colaborare și vom pune acele instalații de măsurare în zona gropilor de gunoi din București, să putem vedea dacă se respectă legea privind eliberarea în aer a unor gaze care sunt captate în gropile de gunoi”, a explicat Tanczos Barna, ministrul Mediului, în platoul B1 TV.

Totodată, Tanczos Barna a explicat și faptul că poluarea provenită din arderea unor cantități foarte mari de deșeuri poate fi surprinsă doar la fața locului și doar în momentul în care focul este aprins.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *