Skip to content
Politică

Tanczos Barna, despre OUG privind urşii: Este o măsură necesară în localităţi

Facebook/Tánczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că Ordonanţa de Urgenţă care permite o intervenţia graduală care poate duce până la eutanasierea sau împuşcarea urşilor era una necesară, el arătând că aceasta se aplică exclusiv acelor cazuri în care urşii intră în localităţi.

Tanczos Barna a arătat că problema urşilor care intră în zonele locuite de oameni este una „extrem, extrem de gravă” în anumite localităţi, iar oamenii din zonele respective trebuie să beneficieze de aceeaşi siguranţă ca şi semenii lor.

„Este o Ordonanţă de Urgenţă la care am lucrat foarte mult, Ordonanţă de Urgenţă care zilele trecute a parcurs procedura de avizare interministerială, a suferit câteva modificări faţă de varianta pe care am propus-o din minister. Este o Ordonanţă de Urgenţă necesară, este o măsură necesară în localităţi, astfel încât prin această intervenţie graduală să putem elimina pericolul generat de prezenţa urşilor în localităţi. Subliniez cele două aspecte: se referă strict la localităţi şi impune echipei de intervenţie o abordare graduală. Textul ordonanţei spune foarte clar să trebuie să înceapă intervenţia prin îndepărtare, prin alungare, după aceea trebuie parcursă faza tranchilizării şi relocării şi doar în situaţiile în care riscul este mare şi pericolul este iminent la adresa cetăţenilor, doar atunci se poate interveni prin eutanasiere sau prin extragere prin împuşcare”, a afirmat Tanczos Barna, joi, într-o conferinţă de presă, citat de news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *