Skip to content
Politică

Tánczos Barna, despre scandalul din Sectorul 1: Nici starea de alertă, nici diferendele juridice nu strâng gunoaiele

Facebook/Tánczos Barna

Ministrul Mediului, Tánczos Barna anunță că a avut o discuție cu Octavian Berceanu, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, pe tema situației colectării deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei, dar și a controalelor efectuate de Garda de Mediu la societățile de salubrizare, inclusiv la Romprest.

Ministrul spune că va începe „derularea controalelor la societățile de salubrizare” dar că cele două entități trebuie să se înțeleagă pentru că „Nici starea de alertă, nici diferendele juridice nu strâng gunoaiele”.

Derulăm controale la societățile de salubrizare de la începutul acestei luni. Aceste acțiuni vin atât în contextul unor controale tematice, cât și în contextul unor înștiințări ale instituțiilor de mediu privind intenția Romprest de a sista colectarea deșeurilor în Sectorul 1 al Capitalei. Vrem să controlam dacă sunt încălcări ale legislației de mediu.

Cât privește disputa referitoare la obligațiile contractuale ale Primăriei Sectorului 1 și ale societății Romprest, aceasta nu poate duce în niciun caz la suspendarea serviciilor de colectare a deșeurilor. De aceea, le cer celor două entități să înțeleagă că nici starea de alertă, nici diferendele juridice nu strâng deșeurile bucureștenilor de pe stradă.

Solicit ca până la soluționarea discuțiilor contractuale, Primăria Sectorului 1 cât și Romprest să își asume responsabilitatea prevăzută de legislația în domeniu: colectarea deșeurilor și evitarea unui risc ecologic pentru locuitorii Sectorului 1”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Primărița sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a solicitat Prefecturii Bucureşti declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei sanitare. Armand a trimis o adresă şi spune că situaţia este cauzată „de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *