Skip to content
Economie

Tanczos Barna: Dezvoltăm parteneriate cu autorităţile locale pentru programe de reducere a poluării

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susţine dezvoltarea de parteneriate cu autorităţile locale pentru programe care vizează reducerea poluării, pornind de la o iniţiativă a Primăriei Sf. Gheorghe.

Iniţiativa prevede acordarea unei sume de bani locuitorilor care predau maşinile vechi, fără obligaţia de a cumpăra o maşină nouă.

”Luni ne vedem cu Asociaţia Municipiilor, cu Asociaţia Oraşelor şi cu Asociaţia Comunelor pentru a discuta programe comune cu autorităţile locale. Nu aş vrea să încărcăm mai mult Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) cu alte programe unde trebuie să gestioneze, poate, sute de mii de dosare. 

Putem să multiplicăm efectul banului public destinat acestui scop prin parteneriate cu autorităţile publice locale care fac programe customizate, după nevoile lor şi ale comunităţilor.  Este o descentralizare. Sper că acest parteneriat să aducă rezultate şi mi-ar plăcea să avem parteneriate pe termen mediu sau lung cu autorităţile loacel în gestionarea programelor de reducere a poluării”, a spus Tanczos într-o emisiune la B1 TV.

Ministrul a afirmat că sunt multe programe unde, printr-o colaborare bună cu autorităţile locale, s-ar ajunge la o eficienţă mai mare.

”Nu cred în supremaţia deciziilor de la centru, nu cred în supremaţia instituţiilor centrale”, a precizat Tanczos Barna.

Programele dezvoltate în parteneriat cu autorităţile locale se referă şi la  biciclete, la alte mijloace alternative de transport, la trotinete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *