Skip to content
Sport

Tanczos Barna explică ce s-a întâmplat de fapt la meciul de hochei dintre România și Ungaria: Jucătorii au ascultat și au plecat

Inquam Photos / Raul Stef

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit despre incidentul de la Campionatul Mondial de hochei masculin din Slovenia și susține că, deși a fost acuzat că a stat în galeria Ungariei, el a fost prezent acolo pentru a susține echipa națională a României.

„Nu s-a intonat imnul Ținutului Secuiesc în locul imnului național al României”, a mai spus oficialul UDMR, marți seară, la postul B1 TV. Întrebat dacă știa ce urma să se întâmple, ministrul Mediului a afirmat: „Nu pot să spun că știam, dar adevărul este că sunt extrem, extrem de consternat pentru că, după ce ministrul Sportului a spus foarte clar și răspicat că la toate campionatele mondiale de hochei imnul se intonează numai pentru echipa câștigătoare, după ce inclusiv domnul Kelemen Hunor a spus că imnul se intonează numai pentru echipa câștigătoare, văd că se prezintă situația în continuare în mod incorect”.

„Nu s-a intonat imnul Ținutului Secuiesc în locul imnului național al României. Pentru că echipa națională a României, pe care am susținut-o și m-am dus acolo ca să o susțin, ca să fiu alături de băieții care au jucat în această echipă, nu a câștigat acest meci, s-a intonat imnul Ungariei. Jucătorii au stat pe gheață în timp ce în tribună un grup, în partea dreaptă față de unde stăteam eu, a început să cânte imnul Ținutului Secuiesc și jucătorii au rămas pe gheață, asta s-a întâmplat. S-a întâmplat după ceremonia oficială de închidere a meciului, după intonarea imnului echipei câștigătoare și după ce, conform protocolului de finalizare a meciului de hochei, și-au dat mâna jucătorii”, a continuat Tanczos Barna.

El spune că a mai verificat o dată regulamentul. „Am mai verificat o dată regulamentul Federației Internaționale de Hochei, scrie foarte clar, negru pe alb, că se intonează imnul, se strâng mâinile și echipele părăsesc gheața. În timp ce ieșeau de pe gheață s-a întâmplat acest lucru”, a adăugat oficialul.

Întrebat dacă, având în vedere că acolo reprezentau România, nu ar fi fost normal ca jucătorii echipei noastre naționale să intoneze imnul național de stat, ministrul Tanczos Barna a răspuns: „Să repet și să închei discuția pe povestea aceasta, cu faza aceea despre imn. Publicul a început să intoneze imnul Ținutului Secuiesc, la care jucătorii s-au oprit, trei dintre ei nu s-au oprit, au părăsit gheața, ceilalți s-au oprit, au ascultat și au plecat”.

Deputatul PNL Adrian Cozma i-a cerut demisia lui Tanczos Barna după cele întâmplate. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat și el că scenele de la partidă vor fi discutate în coaliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *