Klaus Iohannis a surprins multă lume când a anunțat că își dă demisia. Asta, după ce la începutul lunii februarie spunea că nici nu se gândește, că respectă Constituția și nu vede utilitatea plecării sale. La o săptămână distanță, președintele demisionar ținea să precizeze că plecarea sa are, totuși, o utilitate: România să nu intre în criză. Ce s-a întâmplat într-o săptămână, timp în care Președintele Klaus Iohannis a descoperit utilitatea plecării sale? Tánczos Barna, ministrul Finanțelor, a fost invitatul lui Vitalie Cojocari la „Vocile care contează”. El este convins că moțiunea de cenzură pe care AUR vrea să o depună împotriva guvernului va fi respinsă la vot în Parlament, dar și că alegerile prezidențiale vor fi câștigate de candidatul coaliției.
Tánczos Barna, ministrul Finanțelor: 100% e stabilitate. „Avem o țară stabilă, cu economie robustă, guvernul își face treaba”
Tánczos Barna, ministrul de Finanțe: „Demisia oferă o oarecare surpriză pentru că, într-adevăr, cu câteva zile înainte, domnul președinte a spus că nu va demisiona și că va termina acest mandat până la alegerile prezidențiale. În același timp, în momentele dificile, sistemul democratic al României funcționează și acest lucru dă un mesaj de stabilitate și pentru partenerii noștri din UE, și către SUA, și către oricine se uită la România, pentru că un sistem democratic este funcțional dacă în momentele dificile, oferă soluția constituțională pentru continuitate. Și acest lucru se întâmplă acum. Președintele Senatului face pasul înainte, este, conform Constituției, al doilea om în stat, preia atribuțiile președintelui și putem organiza așa cum trebuie alegerile, putem să mergem mai departe cu implementarea bugetului…
Este stabilitate 100%, din punctul meu de vedere, pentru că Guvernul își face treaba mai departe. Avem o majoritate în Parlament care este mai solidă decât s-au așteptat foarte mulți, la o lună și ceva după instalarea Guvernului am votat un buget cu o majoritate mult mai mare decât majoritatea matematică cu care calculează toată lumea și am putut arăta și către investitorii străini că aceste dificultăți legate de alegerile prezidențiale, anularea și reluarea lor în luna mai (…), nu reprezintă nu reprezintă o provocare chiar atât de mare pentru democrația românească cum s-au gândit foarte mulți.”
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News