Skip to content
Societate

Tanczos Barna: Pregătim un proiect modern de protecţie împotriva inundaţiilor şi de gospodărire a apei

b1.ro

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor lucrează la pregătirea unui proiect modern de management de protecţie împotriva inundaţiilor şi pentru gospodărirea apei în Bazinul Ciucului, a anunţat, joi, ministrul de resort, Tanczos Barna, pe Facebook.

Ministrul Mediului a explicat că proiectul prevede instalarea de senzori în pâraie şi dezvoltarea unui sistem de alimentare cu apă cu utilitate multiplă. „Managementul riscului la inundaţii şi managementul resurselor de apă au fost principalele teme ale întâlnirii de azi cu specialişti din Tirolul de Sud şi primarul comunei Siculeni, Szentes Csaba, împreună cu specialiştii din cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor. (…) Primăria Siculeni, în cooperare cu experţii din Tirolul de Sud, lucrează la un astfel de plan care a fost prezentat astăzi la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În pâraiele din zonă vor fi instalaţi senzori pentru măsurarea debitului de apă şi pe baza unui plan integrat ar urma să fie dezvoltat un sistem de irigare care să furnizeze apă pentru întreţinerea pârtiilor de schi iarna, activităţile agricole vara, şi chiar să genereze electricitate. Lucrăm la pregătirea unui proiect modern de management de protecţie împotriva inundaţiilor şi gospodărirea apei în Bazinul Ciucului„, a explicat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a precizat că proiectele de protecţie împotriva inundaţiilor şi de alimentare cu apă pot fi finanţate prin PNRR. „România are nevoie de specialişti pentru a dezvolta un sistem de management al apelor adaptat la provocările schimbărilor climatice şi la fenomenele meteorologice extreme din ce în ce mai frecvente. (…) Din PNRR se pot finanţa proiecte care oferă soluţii atât pentru protecţia împotriva inundaţiilor, cât şi pentru nevoile specifice de alimentare cu apă ale fiecărei regiuni„, a apreciat Tanczos Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *