Skip to content
Coronavirus

Țăndărei: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propune carantinarea oraşului cu 4 decese din cauza COVID-19

coronavirus INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Situaţie de-a dreptul explozivă în oraşul Ţăndărei din cauza numărului tot mai mare de ialomiţeni care se întorc din străinătate şi care nu respectă întocmai regulile izolării la domiciliu. Cunoscut ca o localitate cu populaţie majoritar de etnie romă, autorităţile întâmpină dificultăţi în gestionarea situaţiei, scrie adevarul.ro.

Pe străzile din oraş a fost suplimentat numărul forţelor de ordine, iar prefectul judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea, a trimis joi, 2 aprilie, către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă o propunere privind carantinarea la Ţăndărei. „Vorbim despre 4 decese provocate de noul coronavirus. Se vor lua măsuri suplimentare pentru că este o localitate cu flux continuu de persoane care vin din străinătate. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit astăzi la prânz a transmis la nivel central propunerea privind carantinarea”, a explicat pentru Adevărul prefectul judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea, care a precizat că de conştiinţa fiecăruia în parte depinde respectarea măsurilor impuse de autorităţi.

Nicolae Toma, primarul din Ţăndărei a declarat că în prezent oamenii au înţeles că trebuie să se autoizoleze la domiciliu, având în vedere că trei persoane au fost transferate în centrul de carantină, unde se şi plăteşte cazarea şi masa. „Au fost câteva probleme, dar am reuşit să le remediem. Situaţia este sub control. Oamenii s-au speriat când şi-au dat seama că, dacă nu respectă izolarea la domiciliul, vor fi duşi în carantină. Care e pe bani. Poliţia patrulează regulat pe străzi, iar de 3 ori pe zi cei aflaţi în izolare sunt verificaţi de forţele de ordine. Noi le-am transmis notificări, asistenţii comunitari i-au informat despre procedurile pe care trebuie să le respecte. Noi, ca autoritate locală am luat toate măsurile”, a explicat primarul din Ţăndărei. În prezent, la Ţăndărei, 323 de persoane se află în izolare la domiciliu. Toţi s-au întors acasă din Italia, Spania, Anglia, Germania, speriaţi de pandemia de COVID-19. În judeţul Ialomiţa sunt în prezent confirmate 37 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

2 comentarii la “Țăndărei: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propune carantinarea oraşului cu 4 decese din cauza COVID-19

  1. Va rog sa luați în considerare ce va transmit
    Bărbatul respectiv care sa filmat la spital că face paranghelie a făcut o glumă o caterinca atât tot
    Ce tot speriați oamenii cu știri false munca e rușine sau frică de Dumnezeu că panicați lumea mor oameni mai mult de inimă decât de virusul respectiv va Ro nu mai publicați știri false.

  2. Va rog sa luați în considerare ce va transmit
    Bărbatul respectiv care sa filmat la spital că face paranghelie a făcut o glumă o caterinca atât tot
    Ce tot speriați oamenii cu știri false nu va e rușine sau frică de Dumnezeu că panicați lumea mor oameni mai mult de inimă decât de virusul respectiv va Ro nu mai publicați știri false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *