Skip to content
Politică

Tandemul Băsescu-Macovei. SRS, ipoteze EXPLOZIVE

agerpres.ro

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Operatiunea Basescu-Macovei”, scoate la iveală detalii surprinzătoare din tandemul Traian Băsescu-Monica Macovei, atrăgând atenția că publicarea raportului Comisiei Predoiu referitor la arhiva secreta SIPA, îl poate plasa pe judecătorul Cristi Danilet într-un scenariu penal.

Citiți și Misterele arhivei SIPA. Danileț: Am încheiat procese verbale de sigilare a ușii

Astfel,  jurnalistul precizează, în postarea sa că,  raportul, un document cat se poate de oficial, cuprinde mai multe informatii de natura exploziva in ceea ce o priveste pe Monica Macovei si modul in care a functionat in tandem cu Traian Basescu pe perioada ministeriatului ei.

Mai mult, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu susține că rescrierea hard-disk-ului sub mandatul Monicai Macovei a fost a doua operatiune ilegala dupa cea a stergerii acestuia, dar, de aceasta data, fatala din punctul de vedere al posibilitatii de a recupera arhiva electronica pe de o parte si  mai ales de a putea sti, in viitor, cine, cand si ce a  copiat din respectiva arhiva.

”Este, in mod evident, o fapta penală”, scrie SRS.

Redăm mai jos analiza semnată de Sorin Roşca Stănescu:

”Publicarea raportului Comisiei Predoiu referitor la arhiva secreta SIPA arunca in aer tandemul Basescu-Macovei. Si il poate plasa pe judecatorul Cristi Danilet intr-un scenariu penal. Din acest raport, care, iata, a fost dat publicitatii, si nu prin grija ministrului Tudorel Toader, rezulta ca s-au incalcat flagrant legile tarii, iar scopul nu putea fi altul decat procurarea unor informatii fie in vederea spalarii, fie in vederea santajarii unor procurori si judecatori. Ce s-a intamplat de fapt?

In primul rand, trebuie sa intelegem ca acest cuplu, Traian Basescu-Monica Macovei, care se afla la originea “modernizarii statului” si a transformarii acestuia, asa cum a precizat fostul presedinte al Romaniei, intr-un stat mafiot, a facut un salt mortal in intervalul 2004-2006. In 2004, Traian Basescu era primar general al Capitalei si presedinte al Partidului Democrat. Dupa ce ii facuse vant, deloc elegant, de la conducerea acestuia lui Petre Roman. Avocatul Aurelian Pavelescu era, in acel moment, un colaborator apropiat al lui Traian Basescu si, in aceasta calitate, el a sesizat ca serviciul secret al Ministerului Justitiei functioneaza ilegal. A intocmit un document pe care, in calitate de lider PD, l-a semnat Traian Basescu si care a fost inaintat ministrului Justitiei, solicitandu-i-se desfiintarea SIPA, intrucat nu functiona, ca serviciu secret, in baza unei legi organice. A sosit un raspuns negativ. Traian Basescu se pregatea intens pentru ca, sprijnt de PNL in cadrul aliantei DA, sa puna mana pe puterea suprema in Romania. In scurt timp, a ajuns presedinte, invingandu-l pe Adrian Nastase. Aurelian Pavelescu a reluat demersul in vederea desfiintarii SIPA. Urma ca Partidul Democrat sa se adreseze justitiei pe calea unui contencios adiminstrativ. Dar, conform propriei sale relatari, in mod inexplicabil, atat Traian Basescu, cat si Monica Macovei, ajunsa ministru al Justitiei, au refuzat sa mai faca vreun demers. Oare de ce?

Raspunsul la aceasta intrebare este cheia aflarii adevarului in ceea ce priveste modul in care a fost deschisa si utilizata, sub forma de cutia Pandorei, arhiva SIPA. Trebuie precizat, inainte de a intra in alte detalii, ca singurul beneficiar legal al informatiilor furnizate de acest serviciu secret, infiintat ilegal si nesupus vreunui control public, era ministrul Justitiei. In acea perioada, Monica Macovei. Iar grosul informatiilor SIPA viza fapte reale sau presupuse de coruptie ale procurorilor si judecatorilor, precum si detalii dezgustatoare din viata lor privata. Monica Macovei, ajunsa ministru al Justitiei, nu avea nicio dificultate, la fel cum nu avea nici Traian Basescu din postura sa de presedinte al Romaniei, de a desfiinta serviciul secret si de a da la topit intreaga arhiva, care era rezultatul unei operatiuni ilegale desfasurata in timp. De ce nu au facut acest lucru?”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet semnat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *