Skip to content
Politică

Tandemul Dragnea-Codrin Ștefănescu trage sforile disperării: negocieri la sânge cu ”fosilele” politice

Inquam Photos / Octav Ganea

Redacția PSnews.ro vă prezintă, în rândurile ce urmează, cele mai noi informații din câmpul de bătălie al scenei politice românești.

Concret, surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că, în ideea de a-l bloca pe fostul premier Victor Ponta, care preia oameni din eșalonul 2 și 3 de la PSD prin vizitele pe care le desfășoară prin țară, Liviu Dragnea, prin intermediul lui Codrin Ștefănescu, a început să poarte negocieri cu Marian Vanghelie, cel care a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că își face partid, și Gabriel Oprea, reales preşedinte al UNPR.

Amintim că fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a anunţat pe 28 decembrie că va lansa, în luna ianuarie, un nou partid, aflat la „stânga PSD-ului”, în care spune că se vor regăsi de la muncitorii CFR până la vânzătorii de la marile magazine, pentru că nu le mai ia nimeni apărarea.

„Dacă luaţi toate discursurile mele, o secundă nu am încetat să spun ceea ce am crezut. Nu am plecat din ţară, am plecat de 25 de ori pe baza unor hotărâri, dar m-am întors. Vreau să mă bat, de aceea am făcut şi acest partid, a cărui lansare o să o facem în luna ianuarie. Se numeşte Partidul Social Democrat Independent – PSDI şi cred că românii vor înţelege şi vom izbândi să ne debarasăm de aceste gunoaie care au distrus această ţară. (…) O să fie un partid de stânga, un partid – dacă vreţi – în care muncitorii să se regăsească, şi când spunem muncitori, ne referim de la CFR-işti, de la cei care lucrează pe vagoane până la vânzătorii de la Metro, de la Carrefour, că nu mai există nimeni astăzi care să poată să le ia apărarea. Trebuie subliniat şi văzut lucrurile corecte, naţionaliste. În această ţară, nimeni nu mai are curajul să spună o serie de nereguli care se întâmplă şi inclusiv acele abateri care se întâmplă la Uniunea Europeană (…) Va fi un partid de stânga, la stânga PSD-ului, stânga naţionalistă, în sensul cel mai coerent al lucrurilor, în sens pozitiv. (…) Foarte multe persoane cunoscute, le veţi vedea în ianuarie. Vom avea candidaţi la europarlamentare”, a declarat Vanghelie.

Dragnea vrea să îl îmbuneze pe Geoană

De cealaltă parte, Liviu Dragnea poartă negocieri intense și cu Mircea Geoană, pe care încearcă să îl convingă să revină în prim-planul politicii românești, promițându-i acesta că îl va susține pentru o poziție de comisar european, în locul Corinei Crețu.

Liderul social-democraților nu se lasă și își reîncearcă norocul și cu Adrian Năstase, cel pe care încearcă să îl îmbuneze. Precizăm că unul dintre cei care fac parte din anturajul familiei Năstase, Horia Constantinescu, va fi promovat șeful Protecției Consumatorului, acesta fiind chiar partener de afaceri cu fiul lui Adrian Năstase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *