Skip to content
Politică

Tandemul Iohannis-Predoiu, aruncat în aer de prezidențiabilul ACL

Klaus Iohannis pare a face un pas înapoi în ceea ce privește promisiunea de a îl numi pe Cătălin Predoiu premier, în cazul în care prezidențiabilul ACL câștigă alegerile prezidențiale.

Doavada este chiar declarația lui Iohannis, care se detașează de orice responsabilitate, afirmând că e treaba Parlamentului ce negociază.

„Ar fi cel puţin hazardat să vă spun acum ce va negocia Parlamentul după ce devin eu preşedinte. Pentru că acolo se negociază, în Parlament, nu la Preşedinţie. Cred că vremurile acelea, când preşedintele arăta cu degetul, le considerăm apuse. Avem o Constituţie care spune clar cum se negociază aceste lucruri şi îmi amintesc, nu neapărat cu mare bucurie, când am fost eu în situaţia de a fi nominalizat  şi am avut 60% în Parlament, dar preşedintele a avut altă opţiune. Or, Constituţia nu are numai o literă scrisă, are şi un spirit, şi în acest spirit lucrurile se negociază între partidele politice, atunci când va fi situaţia’, a declarat Iohannis.

Prezidențiabilul ACL spune că nu vrea să facă calcule politice pentru ulterioare negocieri în turul al II-lea al prezidențialelor, ci vrea să convingă oamenii să îl voteze.

1 comentariu la “Tandemul Iohannis-Predoiu, aruncat în aer de prezidențiabilul ACL

  1. Asta vad ca e incet si la gandire, nu numai la vorba. Pai a uitat ca acum foarte putin timp i-a propmis lui Predoiu ca-l face premier, cand toata lumea s-a intrebat cum ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *