Skip to content
Politică

Țapardel pune umărul la consolidarea relației UE-Asia de Sud-Est în domeniul aviației

psnews.ro

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel pune umărul la consolidarea relației dintre Uniunea Europeană și Asia de Sud-Est în domeniul aviației.

Într-un status postat marți pe Facebook, eurodeputatul social-democrat a anunțat că, în calitate de Raportor al Parlamentului European pentru discuțiile aflate în derulare între Uniunea Europeană și țările din Asia de Sud-Est, va discuta astăzi cu negociatorii Comisiei Europene despre strategia pentru următoarele luni vizând transporturile aeriene.

„Uniunea Europeană are un interes strategic în consolidarea relațiilor cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), iar aviația reprezintă un domeniu cheie de cooperare, din perspectiva asigurării unei bune conectivități între UE și ASEAN, dar și pentru deschiderea de noi piețe pentru companiile europene.

În următorii 20 de ani, se estimează că jumătate din creșterea volumului de trafic nou la nivel mondial va corespunde traficului spre, dinspre sau în regiunea Asia-Pacific, urmând ca acesta să aibă o cotă de aproape 40 % din piața mondială până în 2030. În mare parte, această creștere se va datora turismului, sector aflat în strânsă corelație cu puterea de cumpărare a clasei de mijloc din țările asiatice.

În calitate de Raportor al Parlamentului European pentru discuțiile aflate în derulare între Uniunea Europeană și țările din Asia de Sud-Est, voi avea astăzi o întâlnire cu negociatorii Comisiei Europene, prilej cu care vom discuta despre ce am realizat până în acest moment, cât și despre strategie pentru următoarele luni.

Ca reprezentant al Grupului Socialiștilor și Democraților din PE, obiectivul meu subscrie viziunii mai ample a Comisiei de a liberaliza piața europeană de transport aerian, dar numai cu garanția asigurării unor condiții sociale și de siguranță la standarde înalte. Competitivitatea europeană pe termen lung se va construi pe atingerea unui echilibru sustenabil între sprijinul pentru companii și drepturile pasagerilor și ai lucrătorilor, iar aceste valori trebuie să fie piatra de temelie a oricărui acord între Uniunea Europeană cu state terțe”, a detaliat Țapardel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *