Skip to content
Politică

Țapardel pune umărul pentru femeile din transporturile europene

psnews.ro

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel pune umărul pentru femeile care activează în sectorul transporturilor din Uniunea Europeană.

Într-un status publicat luni seară pe Facebook, eurodeputatul vorbește despre o conferință la nivel înalt organizată de către Comisia Europeană, privind o mai bună reprezentare a femeilor în transporturile din UE. În acest sens, social-democrata pledează pentru voință politică la nivelul statelor membre.

Iată postarea integrală a Claudiei Țapardel:

„Astăzi, la #Bruxelles Comisia Europeană organizează o Conferință la Nivel Înalt pe tema #WomeninTransport pentru a discuta despre contribuția femeilor din sectorul transporturilor europene.

Această inițiativă a executivului european mă bucura foarte mult mai ales datorită faptului că își are originile în ideea pe care am susținut-o încă de la începutul mandatului meu, și anume necesitatea promovării femeilor în sectorul transporturilor.

Potrivit datelor de la Comisia Europeană, femeile reprezintă doar 22% din forța de muncă din domeniul transporturilor, în ciuda schimbărilor la nivelul societății și a avansului tehnologic.

Așadar, prin activitatea mea în Comisia pentru #Transporturi din Parlamentul European, dar și în cadrul evenimentelor pe care le organizez pe subiectul mobilității europene, am făcut o prioritate din a schimba această mentalitate și de a convinge cât mai multe fete și femei să aleagă o carieră în transporturi.

Totuși, sunt convinsă că această problemă nu poate avea decât o soluție politică, prin care liderii europeni să transmită un semnal de susținere la nivel instituțional, ceea ce este și obiectivul Conferinței care are loc astăzi. Doar în acest fel putem vorbi de o planificare pe termen lung a strategiilor care vor viza incluziunea acestei categorii demografice, răspunzând astfel atât la nevoia egalității de șanse pentru toți cetățenii europeni, cât și la lipsa de personal calificat din transporturile europene.

#EUtransport #Transport”.

Fotografia postată de Claudia Țapardel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *