Țara europeană în care școala ar putea începe din octombrie, din cauza căldurii extreme

Sursa foto: Unsplash

În Italia, asociațiile de profesori și sindicatele cer ministrului Educației, Giuseppe Valditara, să amâne începerea anului școlar din septembrie până în octombrie din cauza căldurii extreme și lipsei de aer condiționat în multe dintre școli.

Înapoi la cursuri în octombrie în loc de septembrie nu este o glumă, ci o propunere serioasă din partea asociațiilor de profesori și sindicatelor din Italia. Acestea îi cer ministrului Educației, Giuseppe Valditara, să modifice calendarul școlar, conform La Repubblica. Asociațiile și sindicatele subliniază că multe școli nu dispun de aer condiționat.

„Cu această arșiță este absurd să începem lecțiile la mijlocul lunii septembrie, mai bine amânăm și începem în octombrie. Avem nevoie de bun simț și previziune. Ciclurile de producție trebuie, de asemenea, să se schimbe, iar administrația publică trebuie să modifice unele lucruri în funcție de climă”, explică Marcello Pacifico, președintele Anief.

Specialiștii în protecția mediului spun că ideea nu este exagerată. Societatea italiană de medicină a mediului propune deschideri diferențiate ale școlilor pentru nord și sud.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: