Skip to content
Societate

”Țara nulităților și a ticăloșilor”. Dan Bucura: După țeapa americanilor de la Bechtel, România este acum păcălită și de italienii de la Astaldi

După celebra țeapă dată de „americanii” de la Bechtel, când am plătit 1.5 miliarde de dolari pe 60 km de autostradă, România este acum păcălită și de italienii de la Astaldi, scrie jurnalistul de investigații Dan Bucura. Paradoxal, cu complicitatea unor imbecili-ticăloși din cadrul Metrorex, susținuți de înalți demnitari ai statului român, completează el.

”Dacă ați crezut că vom avea metrou în Drumul Taberei, ei bine, țeapă! Aproape sigur lucrările nu vor fi terminate de compania Astaldi, care așteaptă înainte să facă asta, o plată de cca 94 milioane de lei, de la regia de transport subteran. De ce?! Pentru că nătărăii de juriști ai companiei de stat au pierdut toate procesele cu Astaldi, firmă care a tot cerut bani în plus pentru finalizarea acelor lucrări. Au dat statul în judecată și au crescut bugetul lucrării cu peste 100 de milioane de euro! Iar Metrorex a tot plătit, de a behăit! Această ultima impunere financiară se dovedește bomboana pe colivă, pentru o regie capușată oricum din interior”, scrie ziaristul pe contul său de Facebook.

Dan Bucura reamintește faptul că lucrările la metroul din Drumul Taberei trebuiau finalizate în 2015.

”Așa se angajase Astaldi prin contract! Aceiași blegi de juriști nu au făcut însă niciun demers pentru solicitarea de penalități italienilor, care au întârziat lucrarea. În schimb au tot cerut ceilalți! Și au și câștigat…

Astăzi, când vorbim, Metrorex este cu plățile la zi față de Astaldi, însă ultimii nu mai mișcă un deget pentru finalizarea lucrărilor. Până nu își văd plătite și cele 94 milioane de lei, bonus de la instanță, italienii vor bloca proiectul. Au blocat deja și conturile Metrorex, regia aflată cu un pas în groapă falimentului. În vremea asta, Viorica Vasilica și semi-analfabeții ei ne spun ce bine coafată este economia românească. Noroc cu Orlando „Discotecă”, cel care a recunocut public că ar trebui concediați cam un sfert din bugetari…. ”, mai spune jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *