Skip to content
Politică

Tărăboi în Comisia juridică între Nicolicea și USR-istul meloman: Lumea se lămurește!

sidvicious08.deviantart.com

A fost tărăboi marți în Comisia juridică a Camerei Deputaților între șeful comisiei, Eugen Nicolicea (PSD), și deputatul USR Stelian Ion, cel care în luna decembrie a perturbat lucrările Comisiei Florin Iordache, punând hip-hop la boxă.

Sedinta comisiei juridice de la Camera Deputatilor de marti a avut parte din nou de un episod de scandal, între deputații Eugen Nicolicea și Stelian Ion.

Eugen Nicolicea i-a taiat microfonul la o interventie lui Stelian Ion, intrucat a considerat ca acesta „divaga de la subiect”, apoi i-a sugerat sa isi aduca „boxa”, scrie Hotnews.

Deputatul USR ceruse ca un proiect al UDMR privind masurile privative de libertate care vizeaza, printre altele, modificari la Codul penal si de procedura penala, care se afla pe ordinea de zi, sa fie trimis la comisia speciala a lui Florin Iordache si continua sa isi exprime punctul de vedere cu privire la proiect cand Nicolicea l-a atentionat ca nu vorbeste pe subiect, apoi i-a taiat microfonul: „divagati de la subiect”.

„Deja divagati si v-am avertizat. Va rog frumos sa va comportati civilizat! Nu sunteti la subiect. Stiti ceva? Aduceti boxa”, i-a reprosat Nicolicea.

Stelian Ion a replicat ca exagereaza si ca nu poate sa stabileasca deputatul PSD ce ar trebui sa spuna. „Abuzati de functia de presedinte. Exagerati foarte mult. Alt refren in afara de boxa mai aveti?” i-a mai spus deputatul USR.

„Da, o sa propun sanctionarea”, a spus Nicolicea. „Extraordinar, ati mai propus o data!” i-a raspuns deputatul USR.

„Lumea cred ca se lamureste ca aveti o atitudine abuziva” a completat Stelian Ion.

Discutiile dintre cei doi au continuat, Nicolicea taiandu-i microfonul de mai multe ori cand Ion incerca sa vorbeasca.

„Dumneavoastra va comportati ca in strada. Dati cu boxa”, a mai afirmat Nicolicea.

Deputatul PNL Ioan Cupsa a intervenit ulterior sa spuna ca in comisia juridica nu ar trebui sa aiba loc astfel de dialoguri.

Proiectul de lege al UDMR, adoptat tacit de Senat, a fost amanat, convenindu-se ca aspectele ce tin de cele doua coduri sa intre in discutia comisiei speciale condusa de Florin Iordache.

Proiectul de lege al UDMR, prin care se propune relaxarea conditiilor de liberare conditonata – altfel spus, cei condamnati pot iesi mai repede din inchisori prin micsorarea fractiilor de pedeapsa – a fost adoptat tacitc in luna noiembrie de catre Senat. Potrivit acestuia, in cazul condamnatilor care au implinit varsta de 60 de ani (cazurile Voiculescu – 70 de ani, Vantu – 61 de ani), se va putea dispune liberarea conditionata dupa efecturarea unei treimi din pedeapsa, fata de jumatate cum este in prezent, daca proiectul este adoptat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *