Skip to content
Politică

Tărăboi în Parlament: PSD a lăsat PMP fără o funcție importantă

ideal-travel.ro

Este tărăboi în Parlament vineri, chiar în prima zi a noii sesiuni legislative: Partidul Social Democrat (PSD) a lăsat Partidul Mișcarea Populară (PMP) fără o funcție importantă

Eugen Tomac (președinte executiv al PMP și lider de grup în Camera Deputaților) a făcut vineri acuzații în ceea ce privește sesiunea parlamentară care a început cu „epurări” în forul legislativ inferior după ce PSD l-a informat că PMP nu va mai avea reprezentanți la conducerea acestui for.

Această sesiune parlamentară a început cu epurări la Camera Deputaţilor. Astăzi-dimineaţă am fost convocat la o şedinţă a liderilor grupurilor parlamentare, la orele 9.30, pentru a fi informat de către PSD că PMP nu va mai face parte din viitorul Birou Permanent. Deşi am făcut parte în prima sesiune pentru că suntem partid parlamentar, iar domnul Valeriu Steriu a fost chestor al Camerei Deputaţilor în urma negocierilor politice pe care le-am avut la începutul sesiunii, astăzi PSD, pentru că nu vrea să aibă voci incomode în BP, a trecut la executare”, a declarat liderul deputaților PMP, conform mediafax.ro

Nemulțumirea lui Tomac este cu atât mai mare, cu cât PMP-ul are mai mulți parlamentari decât grupul ALDE.

Ceea ce mi se pare catastrofal şi de neînţeles este de ce PNL şi USR a făcut front comun împotriva PMP în cadrul acestei negocieri murdare. E de neacceptat ca partide care se pretind în opoziţie cu PSD să participe la acest troc politic mizerabil. Am rămas consternat văzând că PNL şi USR a susţinut ca postul pe care PMP îl avea în BP să fie oferit minorităţilor naţionale.

S-a încălcat flagrant în condiţiile în care ALDE are mai puţin parlamentari decât PMP. Este un abuz fără seamăn, e o epurare politică în stil mafiot Dragnea pe care o condamnăm”, a spus Tomac.

Deputatul PMP Valeriu Steriu, precum și Secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran (PSD), au încercat să găsească justificări pentru această situație.

În urmă cu o lună atenţionam opinia publică şi presa cât de puţin prezent este preşedintele Camerei şi al BP, Liviu Dragnea, la aceste şedinţe. Vă invit să monitorizăm zi de zi de câte ori conduce lucrările. Acesta este probabil motivul – faptul că devoalăm aceste aspecte prin care un preşedinte de Cameră nu vine la 75-80% din şedinţe. Îl informăm pe domnul Dragnea că vom fi mai activi ca opozanţi”, a spus Steriu.

La rândul ei, Ioana Bran a susținut că mutarea s-a produs în urma unor negocieri dintre grupurile parlamentare.

În urma discuţiilor şi negocierilor avute de liderii grupurilor parlamentare, grupul PMP nu mai are un loc de chestor în BP al Camerei. Acest loc este atribuit grupului parlamentar al minorităţilor

Conform regulamentului, aceste locuri în BP sunt atribuite conform ponderii grupurilor parlamentare. Grupul PMP are o pondere de 1,25, Cameră plus Senat, iar grupul minorităţilor are 0, 89. Având în vedere că la Senat grupul PMP are deja un loc, le mai rămâne un rest de 0,25. Ca atare grupul minorităţilor are o pondere mai mare decât grupul PMP”, a afirmat Bran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *