Skip to content
Juridic Politică

Tarcea, dezvăluiri din întâlnirea cu Dorneanu: Nu eu am stimtit nevoia să mă întâlnesc. Am fost sunată

Președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a dezvăluit, luni, la „Punctul de întâlnire” ce s-a întâmplat cu adevărat în cazul întâlnirii „pe întuneric” cu președintele CCR, Valer Dorneanu, despre care a vorbit la începutul lunii februarie.

Șefa ICCJ Cristina Tarcea preciza atunci că discuția a fost despre decizia CCR privind completurile de 5 judecători și că a fost pusă să-și lase telefonul în anticameră.

 „Nu am făcut întâmplător acea afirmație. Întâlnirea nu a avut loc la CCR – a avut loc la o facultate de drept din București și a avut loc la foarte scurt timp după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra conflictului juridic de natură constituțională între puterea judecătorească reprezentată de Înalta Curte și puterea legislativă reprezentată de Parlament” a spus Tarcea.
Întrebată dacă a dorit personal să se întâlnească cu președintele CCR, magistratul a afirmat că nu dânsa a cerut această întâlnire:
”Nu eu am stimtit nevoia să mă întâlnesc cu domnul Dorneanu, am fost sunata. Îl şi cunosc şi am avut o bună colaborare cu dânsul. M-am prezentat la întâlnire şi la prima parte a întâlnirii era vorba despre un seminar/conferinţă pe care urma CCR să o organizeze prin 26 – 27 noiembrie. Mi-a comunicat că unul dintre participanţii la acea conferinţă i-a trimis o scrisoare în care spunea că nu vrea ca doamna Stanciu, Savonea şi doamna Dancila să nu fim acolo.” a mai spus Cristina Tarcea despre întâlnirea cu Dorneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *