Skip to content
Politică

Tarcea, mesaj trist despre justiția din România: Toată lumea pretinde că este specialistă!

bintelligence.ro
" "

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) Cristina Tarcea, aflată vineri la Alba Iulia, a transmis un mesaj trist legat de justiția din România.

Mai precis, Tarcea este de părere că legile trebuie să cuprindă garanții adecvate pentru asigurarea independenței și imparțialității justiției, pentru că doar așa poate evolua o societate democratică, conform celor de la Agerpres, citați de Digi24.ro.

" "

„Independenţa, imparţialitatea justiţiei sunt elemente fundamentale în evoluţia unei societăţi cu adevărat democratică. Singurul factor de echilibru şi stabilitate într-o societate democratică este justiţia, ori cât de mult nu ar agrea unii această idee. (…) Este foarte important ca sistemul de drept românesc să cunoască legi care să cuprindă garanţii adecvate în ceea ce priveşte independenţa şi imparţialitatea justiţiei”, a spus Tarcea.

De asemenea, șefa ÎCCJ atrage atenția că România trece printr-o perioadă cu multe provocări, în care pretinși cunoscători ai Dreptului vor ca actul de justiție vor să fie realizat în concordanță cu anumite valori pe care vor să le impună.

„Spun asta pentru că, cunoaştem cu toţii, trecem printr-o perioadă plină de provocări, în care minciuna, impostura, manipularea stau cu regele la masă, ca să citez un clasic poet român. E o perioadă în care toată lumea pretinde că este specialistă în drept şi pretinde ca actul de justiţie să fie realizat potrivit valorilor ce doresc să ni le impună. Eu cred că numai calitatea umană a celor care sunt chemaţi să facă actul de justiţie ne poate ajuta să depăşim aceste momente”, a adăugat Tarcea.

Puteți citi mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *