Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Târgovişte: Veste bună pentru localnicii din Pietroşiţa. CFR repune pe şine trenul

facebook

CFR a anunţat că trenul care circula pe ruta Târgovişte – Pietroşiţa va fi redeschis, din nou, după ce a fost închis mai multă vreme. Autorităţile nu se decid cum să rentabilizeze acest tronson, „afectat” de transportatorii privaţi care concurează transportul cu trenul.

Transportul feroviar va fi reintrodus pe ruta Bucureşti– Pietroşiţa, începând cu data de 1 ianuarie 2021.

“Începând cu data de 01.01.2021, se redeschide ruta feroviară de către TFC. Sunt incluse 3 curse directe Pietroşiţa – Bucureşti”, a precizat Ion Dicu, primarul comunei Pietroşiţa.

Decizia a fost bine primită de locuitorii din zonă, mai ales de elevi şi de cei care lucrează în alte localităţi.

„Gara Pietrosiţa este un punct de reper foarte important. Trenul ajunge la Pietroşiţa. Aşa suntem pe buzele tuturor. Este mai multă siguranţă cu trenul decît cu microbuzul. Chiar este binevenit în aceste vremuri. Elevii şi studenţii navetişti sau ocazionali să nu uite ca au transportul gratuit cu trenul în România. În România e ruşine sa mergi cu trenul sau cu bicicleta dar poate trecem peste această fază, nu suntem o ţară din Vest, suntem din Estul Europei, ar trebui să gândim cu mintea. În tren se poate lua un animal de companie, căruciorul copiilor, o valiză mai mare şi chiar biciclete. Reveniţi la tren”, a spus George Călin.

CFR a anunţat pe 29 august 2019 că nu va mai opera pe traseul Târgovişte-Pietroşiţa începând cu data de 15 decembrie 2019, când va intra în vigoare „Mersul de tren 2019-2020”. Măsura a fost luată de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători (SNTFC) din cauza numărului mic de călători care aleg trenul pentru ruta Târgovişte-Pietroşiţa.

Nu este prima dată când acest traseu este închis, în ciuda investiţiilor uriaşe în terasamentul din Pietroşiţa şi în apărările de mal de acolo.

De altfel, acest traseu este singurul care străpunge Munţii Bucegi. 600 de călători au rămas şi în 2013, pentru aproape 3 ani, fără tren. În anul 2015, la 1 octombrie, ruta a fost redeschisă cu două perechi de trenuri. Apoi, în martie 2018, linia feroviară CF Fieni – Pietroşiţa a fost închisă din nou, din cauza surpării taluzului şi erodării malului drept al râului Ialomiţa pe o porţiune de 150 de metri, pentru ca în septembrie 2018 să fie deschis din nou.

Serviciul public de transport feroviar de călători din nordul judeţului Dâmboviţa a asigurat, astfel, pe ruta directă Târgovişte – Pietroşiţa de cele opt trenuri ale operatorului naţional CFR Călători şi de cele două trenuri ale operatorului privat Transferoviar Călător.   CFR a investit la Pietroşiţa, în 2013, 9 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *