Skip to content
Politică

Târgul Agro Pitești. Daraban, semnal de alarmă: Acest lucru va trebui remediat!

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat joi, 26 aprilie, la deschiderea oficială a Târgului de Echipamente şi Utilaje Agricole Agro Pitești.

În acest context, Daraban a subliniat importanța pe care o acordă, alături de întreg Sistemul Cameral, dezvoltării agriculturii:

" "

„Sectorul agricol este domeniul în care fondurile europene au fost cel mai eficient absorbite. Dacă mergem prin țară, vedem că echipamentele agricole și productivitatea în domeniu s-au dezvoltat foarte mult. În același timp, dacă ne uităm în jurul nostru, la acest târg, vom constata cu tristețe că majoritatea produselor expuse sunt din import. Acest lucru va trebui remediat, atât în domeniul echipamentelor, cât și în cel al producției agricole. În final, va trebui să vindem marfă cu valoare adăugată, marfă procesată, astfel încât conceptul de easy money să dispară treptat. Sunt convins că manifestările pe care CCIR le organizează în sectorul agricol nu fac altceva decât să impulsioneze activitatea în acest domeniu”.

Mai mult, prezent la eveniment președintele CCIA Argeș, George Caval, a ținut să le mulțumească celor prezenți, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui târg.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care sunteți prezenți aici, în special Camerei de Comerț și Industrie a României, autorităților locale și oamenilor de afaceri din Județul Argeș, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui târg. Totodată, aș vrea să vă readuc aminte că vom mai avea un eveniment deosebit, Ministerul Agriculturii, prin dl. Ministru Daea, a acceptat să fie partener și să organizeze, în cadrul acestui târg, caravana „Alege Oaia!”, sâmbătă, cu începere de la ora 11.00”, a susținut acesta.

Târgul este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, cu sprijinul CCIR, Romexpo, Consiliul Județean Argeș, Prefectura Județului Argeș, AFIR, APIA, Direcția Agricolă, Primăria Pitești, Primăria Mioveni, Primăria Topoloveni și Primăria Bradu.

Ajuns la cea de-a III-a ediție, Agro Pitești se înscrie în top cinci târguri regionale organizate în rețeaua Camerelor de Comerț din România, alături de Indagra, eveniment organizat de CCIR, Agromalim – CCI Arad, AgriCultura – CCI Brăila și ExpoAgroUtil – CCINA Constanța.

Agro Pitești se desfășoară în perioada 26-29 aprilie, pe o suprafață expozițională generoasă, cu acces facil atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori. Târgul are loc în parcarea Complexului Comercial Jupiter City-Carrefour – ieșirea A1 Pitești București.

În cadrul Agro Pitești se desfășoară zilnic programe de muzică și dansuri populare susținute de ansambluri folclorice din Argeș, tombole zilnice cu premii.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *