Skip to content
Politică

Tăriceanu își lansează candidatura: „Regimul Băsescu, mai rău decât mineriadele”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a lansat candidatura la Președinție cu mare fast. La aceste eveniment a fost prezent, prin teleconferință, și liderul ALDE Graham Watson, care i-a transmis fostului premier tot sprijinul în alegerile din noiembrie.

 „Preşedintele trebuie să fie cel care oferă siguranţă, nu doar speranţă. Promisiunile electorale, nu ţin de cald şi nici de foame. Toată lumea s-a săturat de ele (…) Funcţia prezidenţială trebuie ferită cel mai mult şi mai mult de demagogie. Spun aceste lucruri pentru că experienţa din 2009 – 2010 ne-a arătat că de la promisiuni electorale fără limită, la tăierea salariilor şi a pensiilor, drumul poate fi foarte scurt dacă este pavat cu minciună, cu nepăsare, cu nepricepere, cu tupeu şi cu hoţie, aşa cum a fost cazul în timpul guvernării Băsescu – BOC – PDL”, a declarat Tăriceanu în discursul pe care l-a ținut cu ocazia lansării candidaturii.

„Preşedintele trebuie să fie, totodată cel care are cea mai mare experienţă în ceea ce priveşte conducerea ţării şi nu cel care spune că se va califica la locul de muncă, că va învăţa din greşeli şi va acumula experienţă pe parcurs. Nu avem timp de şcoală la Palatul Cotroceni, acolo avem nevoie de competenţă, de siguranţa conducerii înţelepte şi eficiente, avem nevoie să învingem şi nu, cum auzim uneori în fotbal, doar să facem o figură frumoasă.  (…) Preşedintele trebuie să reprezinte o garanţie a respectului străinilor faţă de naţiune şi faţă de statul român, un om admirat şi respectat de români şi deopotrivă de străini. Preşedintele nu trebuie să fie un om cu care românilor să le fie ruşine să se prezinte în lume. Este greu să fi respectat ca român în lume dacă politicienii care te reprezintă nu sunt respectaţi”, a continuat Tăriceanu.

Acesta a mai declarat că regimul Băsescu a tras România înapoi mai mult decât au făcut-o mineriadele.

„Regimul Băsescu, un regim care a îndoliat suflete şi conştiinţe, un regim care a tras România înapoi mai mult decât au făcut-o mineriadele sau momentele tulburi ale anilor 90. Ce se întâmplă în aceste ultime zile reprezintă dovada paroxismului, a nebuniei şi agoniei sfârşitului de mandat al unui preşedinte care s-a jucat cu legile, cu Constituţia, cu bunăstarea, demnitatea, cu vieţile şi speranţele cetăţenilor. Ultimele săptămâni sunt dovada că este nevoie acum mai mult decât oricând nu de un nou Preşedinte, ci de altfel de preşedinte”, a mai spus Tăriceanu.

4 comentarii la “Tăriceanu își lansează candidatura: „Regimul Băsescu, mai rău decât mineriadele”

  1. Extraordinar discursul lui Tariceanu. Exact cum trebuie sa fie discursul unui presedinte. Sa speram ca un liberal adevarat va ajunge la conducerea acestei tari. E timpul sa facem intr-adevar o schimbare.

  2. O lansare eleganta, civilizata, iar discursul lui Tariceanu este datator de sperante pentru Romania. Sper sa castige alegerile si sa invinga slugile lui Base, asa cum a facut mereu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *