Skip to content
Politică

Prima reacție a lui Tăriceanu după dezvăluirile lui Băsescu. Cum poate fi influențată suspendarea șefului statului

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut marți o primă reacție privind dezvăluirea lui Traian Băsescu legată de potențiala calitate a lui Victor Ponta de ofițer acoperit al SIE, în perioada 1997- 2001.

Tăriceanu l-a atacat extrem de dur pe șeful statului, în urma afirmațiilor făcute despre Victor Ponta și a explicat totodată ce se ascunde în spatele unui astfel de anunț.

”Tot ceea am văzut aseară, pot să trag o singură concluzie: intră la capitolul diversiune. Dl. Băsescu a făcut niște declarații pe care le pun la categoria golănii marca Traian Băsescu.

Dacă președintele știa despre aceste lucruri, el nu trebuia să aștepte un moment prielnic. Este o atitudine nepotrivită a șefului statului. Nu mai vorbesc de faptul că aceste lucruri nu se fac la televizor. Nu iau apărarea cuiva, dar mi se pare inacceptabilă atitutdinea președintelui. Este o diversiune în campania electorală.

Eu nu am cum să știu dacă în acest moment, președintele vrea doar să pună cap la cap anumite informații care să îi susțină teoria lui Traian Băsescu”, a declarat prezidențiabilul PLR.

Cu privire la solicitarea unei a treia suspendări, inițiate de curând de Tăriceanu și cum ar ptuea această să fie influențată de anunțul lui Traian Băsescu ce îl vizează pe Victor Ponta, șeful Senatului a precizat următoarele: ”Eu m-am așteptat demult ca cererea de suspendare să fie susținută mai larg, dar mi s-a răspuns că îl băgăm pe Băsescu în joc. Gestul de aseară al lui Traian Băsescu ar putea să îi trezească pe mulți la realitate. În momentul în care astfel de informații apar din interior, se creează o vulnerabilitate, având în vedere că președintele poate să divulge și alte informații, în alte ocazii.”

”Ponta și Meleșcanu sunt două personaje pe care Băsescu a încercat aseară să le discrediteze”, a mai adăugat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *