Skip to content
Opinii & Analize

Tăriceanu a întrecut o nouă măsură: cea a bunului simț

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a întrecut joi o nouă măsură: cea a bunului simț.

„Când aud declarațiile astea, am de multe ori senzația că printre noi – am o revelație așa – s-a coborât Duhul Sfânt și care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici, iar Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcționează în dreptul fiecăruia, și în dreptul domniei sale, prezumția de nevinovăție, de care s-a bucurat când a fost ales președinte al României”, spunea miercuri nimeni altul decât al doilea om în stat, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat de jurnaliști cum vede afirmațiile președintelui României, care a susținut că persoanele care au probleme cu legea nu ar trebui să facă parte din Guvern.

Nu sunt o mare fană a președintelui Iohannis, dar trebuie să recunosc că o astfel de atitudine a liderului Senatului la adresa oficialului de la Cotroceni mi se pare o mare grosolănie. Ca să vii public să declari că șeful statului este ca un Duh Sfânt care s-a coborât pentru a da sfaturi păcătășilor, pentru că trage niște semnale de alarmă asupra unei realități economice crunte cu care se confruntă poporul român, deja mi se pare că nu mai vorbim despre o bătălie politică într-o țară democratică.

De unde să știe domnul Tăriceanu ce repercusiuni are scumpirea carburanților pentru oamenii de rând?

Lăsând la o parte atacul furtunos la adresa președintelui Iohannis, Tăriceanu nu s-a simțit în formă nici când a fost întrebat de jurnaliști despre scumpirea la carburanţi de după reintroducerea accizei. Răspunsul său, de-a dreptul memorabil, a venit ca o palmă peste obrazul națiunii române: „Eu n-am văzut nicio scumpire la carburant, au fost câteva creșteri de prețuri sau scăderi de prețuri. Sunt diferențe foarte mari de până la 10 la sută”.

Ori domnul Tăriceanu trăiește într-un stat paralel, rupt de realitate, ori ne crede proști. Iar dacă mă întrebați pe mine, cred că balanța înclină dramatic către a doua variantă. Să ne amintim de felul în care a fentat coada de la serviciul de permise auto, intrând prin spate, în timp ce afară stăteau sute de persoane la rând? Domnul Tăriceanu este dovada vie că așa este obișnuit să trăiască în România un ales al poporului.

Guvernul care nu își asumă nimic

Și asta nu e nimic! Domnul Tăriceanu mai face un pas în plus și ne arată cam până unde poate ajunge disprețul său față de cetățenii României! Acesta a afirmat tot joi, că ”Slavă Domnului” nu are niciun credit în lei, în contextul în care indicele ROBOR a crescut la 1,46%, dar că empatizează cu cei care au credite, pe care îi înţelege foarte bine.

”Eu personal, ca persoană fizică, Slavă Domnului, nu am credite. Slavă Domnului, că orice credit e o presiune, ai o datorie pe care trebuie să o plăteşti, dar vă spun că în viaţa mea ca întreprinzător am avut foarte multe nopţi de nesomn, pentru că am gajat cu bunurile proprii, ca întreprinzător, creditele pe care le-a luat societatea mea şi nu e simplu să ştii că dacă apare un accident poţi să rămâi fără casã, fără nimic şi te trezeşti pornind de la zero. Empatizez cu cei care au credite şi îi înţeleg foarte bine”, spunea acesta.

Prin această declarație, domnul Tăriceanu ne-a lămurit încă un aspect: cum funcționează Guvernul. Pe principiul ”ce nu mă afectează, nu mă interesează”, reprezentanții  guvernamentali au înțeles că vor putea să peticească găurile din buget doar sugrumându-i pe români.

Domnule Tăriceanu, aveți idee câți tineri sunt în România care nu își permit să aibă o casă și fac credite pe zeci de ani? Aveți idee cam cu ce sumă rămâne în buzunar un tânăr din România după ce achită credite și facturi? Majoritatea tinerilor fac credite. Știți de ce? Pentru că România nu le oferă altă posibilitate! Poate dacă ar avea salarii ca în alte țări, nici românii nu ar avea nevoie de credite, slavă Domnului! Numa` zic.

3 comentarii la “Tăriceanu a întrecut o nouă măsură: cea a bunului simț

  1. Cu prostul neşcolarizat te lupți puţin şi ai scãpat.dar duci o luptã colosalã cu prostul care are şcoalã.Parcã aşa suna un proverb valabil ptr(nu pot sã-i zic domn) tariceanu marca banul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *