Skip to content
Politică

Tăriceanu, acuzat de abuz de putere? / EXCLUSIV

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a fost filmat, joi, în timp ce părăsea Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), iar la coadă așteptau sute de oameni. Funcționarii instituției i-au reînnoit permisul lui Tăriceanu înainte ca instituția să fie deschisă.

Avocatul Daniel Fenechiu, fostul candidat al PND pentru Primăria Capitalei, a fost contactat de PSNews.ro pentru a explica situația în care Tăriceanu poate fi acuzat de abuz de putere, în urma situației de la DRPCIV.

„În momentul in care abuzezi de puterea ta, abuzul trebuie să rezulte din niște lucruri. Dacă eu sunt președintele Senatului și vin la Direcția de Permise, și oamenii ăia de acolo mă întâmpină, și mă duc pe o altă intrare, și mă duc în biroul șefului, și rezolvă problemele respective, avem de a face doar cu o situație care ține de cei șapte ani de acasă, nu de abuz de putere.

Dacă însă s-au făcut demersuri în sensul ăsta și cineva din echipa lui Tăriceanu a dat telefon că vine șefu și nu are timp și trebuie să rezolve problema, atunci suntem în situația abuzului de putere. Noi nu știm ce s-a întâmplat exact. Știm doar că în vreme ce sute de oameni stăteau la coadă, domnul Tăriceanu a intrat prin spate și a rezolvat problema.

Dacă a dat un telefon, dacă a pus în mișcare un sistem ca să se întâmple, e abuz de putere”, a spus Fenechiu.

De asemenea avocatul a precizat că nu există nici un privilegiu legal care să-i ofere lui Tăriceanu această posibilitate. Fenechiu a catalogat gestul președintelui Senatului ca fiind unul „nesimțit”.

„Nici Președintele României nu are această posibilitate, din punct de vedere legal. Legea nu creează nici un privelegi, însă există alte maniere în care acești oameni își rezolvă problemele, care chiar dacă sunt similare, sunt făcute altfel și nu pot fi devoalate.

Și în perspectiva multor funcționari cetățenii sunt de două categorii: sunt cetățeni care trebuie să stea la coadă și alții care nu trebuie să stea la coadă, pentru care trebuie să facem orice, să încălcăm legea, să deschidem instituția în afara orelor de program.

Domnul Tăriceanu e în vacanța parlamentară și putea să dea un exemplu de cum privește al doilea om în stat relația cu autoritatea. Imaginați-vă cum era dacă domnul Tăriceanu se ducea și se așeza la coadă. Avea ocazia să vorbească cu cetățenii să stea la coadă, care cu siguranță i-ar fi spus nemulțumirile lor, care ar fi apreciat că al doilea om în stat respectă cetățeanul, cetățeanul care îi dă votul și îl trimite acolo, dar astea sunt niște lucruri care probabil nu-l interesează pe domnul Tăriceanu, se pare că domnul Tăriceanu are alte priorități, nu și problema asta.

Este din categoria respectului față de cetățean și a unei nesimțiri a omului politic față de cetățeanul de la care îi izvorăște puterea. Fără îndoială, eu cred că un om politic responsabil s-ar fi așezat la coadă. Și ca formă de respect și ca formă de demonstrație a faptului că omul politic nu se consideră superior. Pentru că trăim într-o epocă în care clasa politică are o încredere în populație de 10% și ne întrebăm de ce, când vedem faze de genul respectiv putem să înțelegem foarte simplu. Și putem să înțelegem foarte simplu pentru că nu se va recredibiliza clasa politică pentru că vedem că șeful Senatului intră pe lateral și oamenii stau la coadă, iar el rezolvă pe lucru, este o dovadă a faptului că este un cetățean de lux. Articolul 16 din Constituție care se referă la egalitatea între cetățeni este strict un text constituționa gol, care nu are nici aplicare practică și care e făcut pentru a ne prosti. Nu trebuie spus că toată clasa politică e formată din nesimțiți”, a explicat Daniel Fenechiu.

3 comentarii la “Tăriceanu, acuzat de abuz de putere? / EXCLUSIV

  1. Tariceanu e al doilea om în stat, iar situaţia inteenaţională e complexa. În schimb, presa română află abia acum ca la permise si paşapoarte sunt cozi kilometrice care exprima dispreţul statului pt contribuabil.

  2. Felicitari d-nei avocat care a facut reclamatia penala!!Ca sa se dovedeasca daca este nesimtire sau abuz de putere,trebuie sa faca cineva ancheta.Dar plecind de la un fapt cunoscut,acela ca dl.Tariceanu este trimis in judecata pentru marturie mincinoasa,ajungem la un fapt necunoscut,acela ca dl.Tariceanu a comis un abuz de putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *