Skip to content
Politică

Tariceanu: Agricultura chiar daca pare mai simpla, nu e

Președintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat in emisiunea Viata satului de la TVR 1 ca agricultura a fost cel mai reusit domeniu din Romania la absorbtia fondurilor europene, efectele vazandu-se in nivelul de productie si de export.

„Agricultura a fost sectorul care a reusit cel mai bine in domeniul absorbtiei fondurilor europene. Programul SAPARD a fost unul de mare succes si ale carui roade s-au vazut foarte curand (…) Efectul, ceea ce vad eu, productii mari, niveluri mari de exporturi, incep sa apara produse romanesti in supermarketuri”, a spus președintele Senatului.

Tăriceanu a precizat ca „Romania are un potential natural, care alaturi de suprafetele agricole, o situeaza pe locul 2 dupa Franta. Alaturarea tehnologiilor ar putea sa aduca nivelul de producție imediat dupa Franta. Daca ne propunem putin, putin realizam. Daca ne propunem obiective mari, atunci putem realiza macar o buna parte”.

Președintele Senatului a mai precizat ca „agricultura chiar daca pare mai simpla, nu e”. Acesta a spus ca „cei care vor sa investeasca in agricultura trebuie sa stie ca e multa munca”.

Totodata, Calin Popescu-Tariceanu s-a declarat nemultumit de faptul ca in Romania liceele agricole au disparut.

„La noi nu mai exista liceele agricole. Cand era si dl Ciolos ministru am vrut sa luam modelul liceelor agricole din Franta, acolo unde copilul fermierului era la liceu agricol.

Nu in Bucuresti e nevoie de liceu agricol. Acesta trebuie sa fie construit in mediul rural unde sa ii atraga pe tineri”, a declarat Tariceanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *