Skip to content
Politică

Tăriceanu, anunț despre protocolul de guvernare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit luni despre protocolul de funcţionare a noii coaliţii guvernamentale, în urma unei întâlniri cu premierul Ponta. Liderul PLR a declarat că acesta va fi semnat în cursul acestei săptămâni, după votul de învestire a noului Guvern Ponta.

„Am discutat acest lucru cu domnul prim-ministru şi nu vă pot spune decât că în aceste zile o să intensificăm lucrul pe document ca până la sfârşitul săptămânii să fie documentul gata şi să îl putem conveni şi să-l anunţăm şi public”, a afirmat preşedintele Senatului.

Întrebat dacă se poate semna un protocol de guvernare al coaliţiei între partide şi independenţi, având în vedere că PLR nu este încă validat de Tribunal sub această denumire, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns afirmativ, menționând că PLR funcționează legal.”Se poate, politic, orice. Răspunsul este da. Dar PLR, eu v-am explicat (…) noi funcţionăm legal, am făcut o cerere de schimbare a denumirii (din PNM în PLR, n.r.) ceea ce nu înseamnă că partidul nu funcţionează în acest moment. Din contră, partidul funcţionează”, a spus preşedintele Senatului.

Totodată, Tăriceanu a făcut o serie de precizări și despre faptul că un protocol de funcţionare a unei coaliţii guvernamentale se semnează după votul pentru învestirea Guvernului.

”N-aş spune că este o premieră pentru că noi, deja, dacă vă aduceţi aminte, în cursul lunii noiembrie, nu numai că am convenit, ci am şi semnat un document cadru care este cel legat de înfiinţarea USL în formula nouă. Aşa încât protocolul pe care îl vom avea nu va face decât să detalieze o serie de chestiuni care sunt deja cuprinse în protocolul pe care l-am convenit şi pe care l-am semnat”, a răspuns Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *