Skip to content
Politică

Tăriceanu anunță că săptămâna viitoare se dă votul final pe legea bugetului

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat sâmbătă, la finalul ședinței Birourilor permanente reunite pe tema legii bugetului de stat pe 2019 și a proiectului legii asigurărilor sociale de stat, că la sfârșitul săptămânii viitoare este programat votul final pe acest proiect.

”Este programat ca la sfârșitul săptămânii viitoare, vineri, să fie votul final. Nu am apucat să mă uit aseară. Am primit acum forma finală a celor două bugete. Acum vom face o ultimă citire pentru că știam cea mai mare parte a bugetului dinainte. Primele două zile, până luni, sunt rezervate pentru analiza și depunerea amendamentelor”, a declarat șeful Senatului.

Întrebat dacă sunt suficienți bani alocați investițiilor în proiectul de buget, Tăriceanu a răspuns: ”În ultimii foarte mulți ani, din păcate și probabil datorită legilor greoaie privitoare la achizițiile publice, la fiecare sfârșit de an constatăm că sumele care sunt alocate pentru diferite capitole de cheltuieli, cu precădere cele pentru investiții, nu se cheltuiesc. Este o problemă cu care ne confruntăm, este probabil și o deficiență a legii, dar și o deficiență a modului în care se organizează instituțiile administrației centrale și din acest motiv rămânem fără bani. Așa încât, dacă nu cheltuim toți banii, la ce folos să punem bani în plus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *