Skip to content
Politică

Tăriceanu prevestește haosul în PNL după turul 2 al prezidențialelor. La ce se așteaptă șeful PLR după 16 noiembrie

Prezent, marţi, la Târgovişte, județul Dâmbovița, liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu a lansat mai multe atacuri la adresa Partidului Național Liberal și a explicat ce se poate întâmpla în interiorul PNL imediat după alegerile prezidențiale din data de 16 noiembrie.

Tăriceanu a precizat că marele PNL se va rupe după prezidenţiale: ”Văd posibilă o asemenea scindare pentru că nu toţi… de exemplu, la Senat există o majoritate de senatori care nu sunt de acord cu actuala linie a partidului, cu actuala poziţionare, care au venit şi mi-au spus, au stat de vorbă cu mine şi mi-au spus acest lucru.

Mi-au spus că şi la Camera Deputaţilor la fel, e aceeaşi frământare“, a afirmat Tăriceanu, informează cei de la gazetadamboviței.ro.

Citește și: EXCLUSIV Două scenarii explozive din PNL care pot arunca în aer fuziunea cu PDL: ”Doar așa putem scăpa de Blaga”

Actualul șef al Senatului a mai spus că unii liberali i-au cerut să refacă PNL, fără PDL, în perioada următoare.

“Am început să primesc din ce în ce mai mult semnale, foarte mulţi colegi care vin şi îmi spun: ce ne facem, ăştia de la PDL ne-au încălecat, iau toate deciziile, trebuie după alegeri să facem un congres, noi. Care voi? Noi, PNL. Vrem să ne reunim, să ne reunificăm’.

În momentul acesta, într-adevăr îmi vin semnale foarte multe din partea unora care sunt în actualul PNL şi care au o frământare legată de convingerile lor politice, o frământare suplimentară, care s-a accentuat în ultima perioadă, îşi dau seama că partidul actual este orice, dar nu este un partid liberal, nici în profilul ideologic, dar nici în stilul în care este condus şi aşteaptă să treacă alegerile ca să începem discuţiile. Sigur că unii dintre ei pot să vină să ni se alăture. Dar acest lucru îl vom face într-o manieră selectivă, de la caz la caz“, a explicat liderul PLR.

De asemenea, în opinia lui Tăriceanu, eşecul mareli PNL i se datorează lui Klaus Iohannis, lider despre care afirmă că ”nu poate să facă față obligațiilor și contrângerilor la care este supus ca lider de partid.”

“Eu zic că toți și-au dat seama, și din PNL și din PDL, că (Iohannis, n.r.) nu e genul de lider care să poată să facă față obligațiilor, constrângerilor la care ești supus ca lider al unui partid ce se vrea important. Știți, când nu îți vezi lungul nasului și te trezești cocoțat undeva în vârf, încep ceilalți să te vadă de fapt cum ești. El nu a parcurs etapele experienței politice necesare pentru a conduce, la acest nivel, un partid, nu mai vorbesc de candidatură la Președinție’‘, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

4 comentarii la “Tăriceanu prevestește haosul în PNL după turul 2 al prezidențialelor. La ce se așteaptă șeful PLR după 16 noiembrie

  1. cur baban ce esti,legendarul narcis ar pali de rusine in fata unuia ca tine!ai fost mereu un agatat ce a avut fie „bulan”, fie a tradat fara nici o jena!basescu te-a facut prim-ministru,sper ca ponta sa nu ajunga sa te faca!

  2. sunteti un site de toata jena,nu publicati comentarii critice la adresa protejatilor vostri!ce nu e in regula la comentariul de mai sus?

  3. E tot ce îmi doresc: reunificarea PNL. Si debarasarea de pdl. Aceștia din urma sa se descurce singuri. Sau împreuna cu Base, Udrea si Macovei!!

  4. Tariceanu un protector al coruptilor care au fost in PNL
    Viorel Palasca
    Radu Stroe
    Familia Fostului ministru de finante si citi altii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *