Skip to content
Politică

Tăriceanu anunță sancțiuni pentru filialele ALDE care au obținut sub 5% la europarlamentare

Inquam Photos / George Calin

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că filialele ALDE cu rezultate slabe la alegerile europarlamentare din 26 mai vor fi sancţionate, în condiţiile în care partidul nu a reuşit să treacă pragul electoral necesar pentru a obţine un mandat în legislativul european, potrivit Digi24.

Măsuri drastice au fost anunțate de liderul ALDE după ce partidul nu a reușit să treacă de pragul electoral la ultimele alegeri.

Conducerile filialelor care au avut rezultate slabe la alegerile pentru Parlamentul European, toate filialele care au obținut sub 5% au fost dizolvate birourile teritoriale și li s-a dat termen o săptămână președinților de fililală să vină cu noi propuneri”, a anunțat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu mai spune că „cei care nu s-au implicat în campania electorală, cei care au făcut un fel de non combat, (…) vor trebui să lase locul altora care sunt dispuși să se implice în efortul pentru următoarele alegeri” dar și că partidul va trebui să „performeze” la fiecare rundă de alegeri: „Unii dintre colegi au argumentat că slaba implicare a fost datorită lipsei de interes, că nu există un interes direct din partea organizațiilor locale. O să existe mai departe oameni care o să fie pe deplin conștienți că fiecare rundă de alegeri este o miză și că trebuie să performăm”.

Aceasta a fost decizia, probabil dureroasă pentru unii, care au luat prea lejer aceste alegeri. Rezultatele vorbesc de la sine”, a concluzionat Tăriceanu.

Partidul condus de Tăriceanu nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a trece pragul electoral la ultimele alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *