Skip to content
Politică

Tăriceanu anunță schimbări în serviciile secrete, dacă ajunge la Cotroceni

Prezidențiabilul Călin Popescu Tăriceanu a explicat, duminică seara, la Antena3, ce schimbări trebuie făcute în funcționarea serviciilor secrete din România.

Șeful Senatului este de părere că șefii serviciilor secrete trebuie să întrunească un consens la nivelul partidelor politice, pentru ca schimbarea șefului statului să nu conducă și la schimbarea conducerii acestor servicii.

În plus, liderul PLR nu este de acord cu aparițiile publice ale șefilor de servicii secrete.

„Mă preocupă foarte mult dorința șefilor serviciilor secrete de a fi personaje publice foarte vizibile. Nu cred că acesta e rolul lor.

În Marea Britanie sau în Israel, șeful serviciilor secrete nu apare în public. Aș prefera, la nivelul serviciilor secrete, să existe o alegere care să dea stabilitate și credibilitate acestor servicii, în așa fel încât ele să nu fie bănuite de partizanat sau influențe politice.

Pentru acest lucru, persoanele desemnate în aceste funcții trebuie să întrunească un oarecare consens la nivelul partidelor politice, pentru ca, la schimbările de conducere la Președinția României, să nu survină schimbările acestea.

Asta este perspectiva pe care aș vedea-o în ceea ce privește funcționarea serviciilor secrete”, a explicat duminică Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *