Skip to content
Politică

Tăriceanu aruncă bomba: Mi s-a propus să preiau șefia PNL!

bzv.ro
" "

Co-președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a făcut, vineri, primele declarații după aflarea rezultatelor finale la alegerile parlamentare, din 11 decembrie.

Tăriceanu respinge categoric colaborarea cu dreapta și afirmă că păstrează, în continuare, colaborarea promisă cu PSD.

" "

„Am vazut numeroase speculatii; unele nefondate. Sigur, e o perioada in care, firesc, partidele isi fac evaluarile rezultatelor dupa alegeri si vad care sunt analizele politice in continuare. Rezultatele ALDE de la alegeri sunt bune, arată că ne-am atins obiectivul. O să fim reprezentanti cu 20 de membri ai Camera Deputatilor si 9 senatori vor reprezenta ALDE. Al doilea amendament la care vreau sa fac referinta e cum desemnam viitorul guvern. Desemnarea viitorului guvern politic nu poate sa se disocieze de votul cetatenilor. Suntem consecventi în colaborarea cu PSD. Nu am incercat sa il evitam in spatiul public: am declarat clar ca pastram colaborarea si la formarea guvernului, desigur, mergand pe liste separate la alegeri, ca sa ne pastram identitatea. Dar colaborarea a mers foarte bine și vom merge catre un guvern de coalitie cu PSD”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a dezvăluit, totodată, că i s-a proăus să preia conducerea Partidului Național Liberal:

„Este de obligatia noastra sa respectam vointa majoritara a cetatenilor acestor tari. Orice alta formula politica asa numita incercare de realizare a unei coalitii de centru-dreapta ar veni sa infranga vointa majoritatii si sa intoarca rezultatul acestor alegeri. Formula din care noi consideram ca nu avem cum sa facem parte. Daca celelalte partide gasesc ca e utila o astfel de formula e problema lor. Nu au cum sa conteze pe participarea noastra. Ofertele au inceput ca la licitatie. Ni s-a oferit din ce in ce mai mult, doar doar ne vor convinge sa acceptam. Pentru mine reunificarea miscarii liberale nu este un lucru care sa ma lase indiferent. mi s-a propus chiar sa preiau conducerea PNL. Avand in vedere ca mi s-a propus sa fiu presedintele PNL, privesc cu mahnire la ce se intampla astazi. PNL are nevoie de o clarificare ideologica, bazata pe principiile si ideile care au definit acest partid. In viitor, vom putea discuta. Orice discutie trebuie sa plece de la vointa electoratului. Electoratul ne-a dat un anumit vot pe care eu inteleg sa-l respect pana la capat. Colegii cu care am discutat, le-am spus, toti cei care doresc sa ni se alature sunt bine veniti. Astazi se vede care este adevaratul partid liberal in Romania, adica ALDE”, a declarat Tăriceanu.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *