Skip to content
Politică

Tăriceanu atacă instituțiile statului: „DNA și SRI ies din cadrul legal”

Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, a lansat un atac la adresa SRI şi DNA, după ce a făcut referire și la alegerile din 2012 .

„Parlamentul a fost decimat. Majoritatea care a câştigat alegerile în 2012 a fost fărâmiţată prin tot felul de manevre. Mă aştept ca după alegeri, parlamentul să analizeze şi să facă mai multe corecţii”, a afirmat președintelele Senatului.

Tăriceanu acuză că cele două instituţii ies din cadrul legal, iar, în opinia sa, DNA nu mai trebuie tolerată..

„Vrem să avem un stat de drept sau un simulacru de stat de drept? E un corp de aplaudaci care aplaudă lucruri reproduse în România. Aşa ceva s-a mai întâmplat şi în anii ’50-’60”, susţine Călin Popescu Tăriceanu.

Ţinta atacurilor sale este Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi Serviciul Român de Informaţii.

„DNA şi SRI ies din cadrul legal. Totul se extinde spre justiţie. Când are servicii comerciale, infiltrate în justiţie şi presă, atunci e o mare problemă. Această campanie este atipică pentru că este afectată profund, distorsionată, de arestările care se ţin lanţ de acţiunile de anchetare declanşate de DNA în plină campanie electorală care scot din cursă numeroşi candidaţi”, spune Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a adăugat că este de acord cu combaterea corupţiei, însă motivele invocate pentru reţinerea în plină campanie electorală a unora dintre candidaţi chiar şi la zece ani de la data faptelor îl fac să-şi pună semne de întrebare – „Este o distorsiune evidentă”, a acuzat Tăriceanu, potrivit b1.ro.

1 comentariu la “Tăriceanu atacă instituțiile statului: „DNA și SRI ies din cadrul legal”

  1. Eu nu vad sa fie vreun atac. Mi se pare o simpla descriere a realitatii. Este adevarat ca atunci cand realitatea doare, cei vizati tipa ca din gura de sarpe ca e vorba de un atac. Parerea mea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *