Skip to content
Politică

Tăriceanu avertizează: ceea ce s-a întâmplat în ultimii 12 ani cu justiția este un grav regres

" "

Justiţia selectivă din ultimii 12 ani a este un grav regres, a declarat sâmbătă preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE.

El a participat la ceremonia militară şi depunerea de coroane organizată cu prilejul Zilei deţinuţilor politici anticomunişti şi deportaţi din România în perioada 1944 – 1989, la monumentul „Aripi” din Piaţa Presei Libere.

„Am făcut şi progrese dar am făcut şi regrese”, a afirmat el, întrebat dacă România a evoluat după căderea comunismului.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimii 12 ani cu justiţia selectivă, justiţia care a fost folosită pentru a elimina elite intelectuale, elite din afaceri, oameni obişnuiţi care au avut de suferit, oameni politici, este un grav regres care s-a petrecut”, a spus el.

Şeful Senatului a vorbit şi despre „obligaţia” de a reveni la normal.

„Astăzi văd că sunt foarte mulţi oameni care conştientizează aceste grave derapaje de la statul de drept şi este obligaţia noastră să revenim la normalitate pentru că, aşa cum spuneam, nu se poate democraţie fără libertate, nu se poate bunăstare fără democraţie şi libertate”, a punctat el.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *