Skip to content
Politică

Tăriceanu, candidatul coaliției la prezidențiale? Niculae Bădălău: Și în PSD se găsesc destui oameni valoroşi

agerpres.ro

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a declarat, miercuri seară,  că PSD ar trebui să aibă candidat comun cu ALDE la alegerile prezidenţiale de la finalul anului, precizând că este un om deosebit Călin Popescu Tăriceanu, dar și că în partidul pe care-l reprezintă se găsesc destule persoane valoroase.

Cred că imediat după alegerile europarlamentare vom avea o discuţie cu aliaţii noştri şi vom găsit o soluţie. În principiu ar trebui să stabilim cu partenerii de coaliţie. Eu cred că ar trebui un candidat comun cu ALDE. Eu cred că în alianţă discutăm subiectul acesta după. Şi Călin Popescu Tăriceanu este un om deosebit. În acelaşi timp şi în PSD se găsesc destui oameni valoroşi”, a afirmat Niculae Bădălău, miercuri seară, la TVR 1.

Întrebat ce socr va obţine PSD la europarlamentare, ministrul Economiei a răspuns: „Undeva în jurul cifrei de 35%. Vot curat, fără redistrubuire”.

PSD deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda.

Alţi social-democraţi care completează lista candidaţilor sunt: Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Păvelescu Alin.

Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că se gândesc serios la o candidatură pentru un mandat la Cotroceni, însă coaliţia PSD-ALDE nu a decis încă asupra candidatului la prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *