Skip to content
Alegeri Politică

Tăriceanu, candidatul coaliției la prezidențiale? Norica Nicolai dă din casă: Are toată susținerea partidului!

http://inquamphotos.com/
" "

Anul acesta vor avea loc alegerile prezidențiale care stârnesc tensiuni în rândul reprezentanților partidelor. Una dintre vocile care a tratat deschis subiectul europarlamentarilor este liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care s-a arătat dispus să candideze pentru fotoliul de la Cotroceni.

ALDE este un partid care formează deja o coaliție cu PSD, iar întrebarea care este pe buzele românilor este: va candida Tăriceanu din partea formațiunii la conducerea căreia se află sau din partea PSD-ALDE?

" "
" "

Europarlamentarul Norica Nicolai a oferit, marți, pentru PSNews.ro, un punct de vedere în acest sens,declarând că Tăriceanu are toată susținerea partidului dacă va alege să se înscrie pe lista alegerilor, în calitate de candidat unic și îndeamnă și restul partidelor să-l sprijine, dacă ”au nevoie de un alt profil de președinție”.

Din punctul meu de vedere, cu certitudine fiind partid politic și din fericire sondajele arătând că ALDE a devenit al treilea partid politic în România, are posibilitatea să-și propună un candidat pentru funcția prezidențială. Sigur dacă actuala coaliție, partenerii noștri de coaliție vor considera că este necesar un candidat unic, în aceste condiții, singurul candidat pe care eu personal îl văd ca având profilul și fiind personalitatea politică necesară reabilitării acestei funcții prezidențiale atât de mult compromisă de mandatul lui Traian Băsescu și a lui Klaus Iohannis și o funcție care să servească exclusiv intereselor românilor, această personalitate este Călin Popescu Tăriceanu. Cu siguranță are și toată susținerea partidului. 

Decizia domniei sale, dar dacă această decizie se va face publică, are întreaga susținere a ALDE și sper că și a altor forțe politice care au încredere în nevoia de a avea un alt profil de președinte, nu un personaj pentru care această funcție este o sinecură impusă de alții sau de propriile optiuni, de propriile orgolii, de fapt” a declarat eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *