Skip to content
Politică

Tăriceanu clarifică poziția PSD cu privire la suspendarea lui Băsescu. Noi atacuri la adresa ACL

Președintele Senatului clarifică discuția privind poziția PSD față de demersul de suspendare a președintelui Traian Băsescu.

Acesta a declarat că pozițiile tuturor partidelor au fost clare și că singurul partid care i se opune președintelui este PSD, a precizat președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu prin intermediul unei intervenții telefonice la RTV.

„Săptămâna trecută am deschis lista cu semnături și am așteptat poziționarea partidelor care a fost foarte clară de la început și anume: partidul dnei Udrea s-a declarat împotrivă, la scurt timp a urmat și poziția ACL, exprimată de dnul Iohannis și gândită de dnul Blaga, care la fel s-au poziționat de partea președintelui.

A fost o surpriză, dar trebuie să mă obișnuiesc cu atitudinea așa-zișilor liberali care sunt foarte apropiați de dnia sa și de curând au devenit și colegi de familie europeană. Și de cealaltă parte am așteptat poziția PSD, unde nu am avut emoții că s-a declarat împotriva președintelui, unde a intervenit o nuanțare legată de oportunitatea momentului, aducându-se o serie de argumente pe care eu pot să le respect, să le analizez.

Eu pot să rămân ancorat pe poziția pe care am afirmat-o. Nu se bazează pe calcule ce am eu de câștigat, ci ce are România de câștigat. Ar deveni în ochii tuturor partenerilor un adevărat stat de drept. Președintele e deja în campanie pentru partidul tovarășei sale, derapajele sunt permanente”, a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a inițiat suspendarea președintelui Traian Băsescu, acesta trimițând o scrisoare în acest sens în care explică argumentele.

În scrisoarea PLR sunt menționate „atingerea gravă şi iremediabilă adusă prestigiului funcţiei prezidenţiale prin implicarea fratelui Preşedintelui României în fapte de corupţie extrem de grave, precum şi relaţiile acestuia cu persoane care aparţin unor grupuri de crimă organizată foarte periculoase, grupuri care au fost folosite în interes electoral şi de Preşedintele României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *