Skip to content
Politică

Tăriceanu continuă avertismentele legate de ameninţările FMI împotriva României: Nu e prima oară în ultimii ani…

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu continuă avertismentele în ceea ce priveşte ameninţările FMI la adresa României.

Preşedintele Senatului a declarat, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că „nu este prima oară în ultimii ani când FMI recunoaşte eşecul politicilor de austeritate” impuse ţărilor cărora le-a acordat împrumuturi.

„Dacă ne uităm la efectele crizei economice şi soluţiile adoptate pentru ieşirea din criză în SUA (unde nu s-a mers în niciun fel pe politici de austeritate) şi o să vedem efectele politicilor de austeritate în alte părţi (în care, fără prea multă analiză, le-au acceptat, mai mult sau mai puţin forţat), atunci nu are rost să mai facem alte comentarii”, a punctat Tăriceanu.

Al doilea om în stat a subliniat că, în România, „politicile de austeritate nu au făcut decât să accentueze fenomenul migraţiei forţei de muncă în ţările UE”, Călin Popescu-Tăriceanu atrăgând atenţia că „decalajele dintre România şi celelalte ţări ale UE s-au accentuat”.

„Acesta este rezultatul politicilor duse de FMI în România şi actualul guvern pare să fie obedient faţă de soluţiile propuse de FMI. Nu se precizează care este interesul României”, a continuat Tăriceanu.

Ex-premierul a dat ca exemplu domeniul agricol, unde „nu avem cum să fim competitivi cu agricultura din celelalte ţări europene, în condiţiile în care şi subvenţiile sunt mai mici, şi sunt acordate cu întârziere”.

„România devine o piaţă de desfacere pentru produsele Uniunii Europene din materii prime provenite din România. (…) Actualul guvern a spus ce multe calităţi are. (…) Noi suntem azi într-o situaţie în care toate proiectele bune au fost abandonate şi pierdem un an de zile, pentru că acest guvern este clar incapabil să ducă vreun proiect la bun sfârşit”, a încheiat Călin Popescu-Tăriceanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *