Skip to content
Politică

Tăriceanu, criticat în raportul MCV. Un lider ALDE arată cu degetul spre „scandalul de corupţie al secolului” / EXCLUSIV

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este criticat în cel mai recent raport MCV al Comisiei Europene. Un lider ALDE arată cu degetul spre „scandalul de corupţie al secolului”.

CITIŢI ŞI: MCV dă de pământ cu Ponta și Tăriceanu

Amintim că raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare publicat miercuri arată, la pagina 4, că „în acest an s-a înregistrat o creștere a numărului de cereri de apărare a independenței justiției, în urma unor atacuri în mass-media și din partea unor politicieni, inclusiv a primului ministru și a președintelui Senatului”.

CITIŢI ŞI: Ponta, criticat de MCV. Senatorul Şerban Nicolae se revoltă: Raportul e un instrument politic!EXCLUSIV

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu (co-preşedinte al ALDE), nu a putut fi contactat, însă Cătălin Beciu (vicepreşedinte al partidului) a declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, că MCV ar trebui să fie îngrijorat de concentrarea anchetelor anticorupţie din România asupra capitalului autohton, simultan cu ignorarea neregulilor comise în zona de capital străin.

În acelaşi timp, Beciu a atras atenţia asupra cazului Volkswagen din Germania, pe care l-a calificat drept „cel mai mare scandal de corupţie al secolului”.

„Mă interesează foarte mult să văd stenograme, «surse», arestări cu mascaţi şi toate cele care asezonează fenomenul ăsta la noi în legătură cu scandalul Volkswagen din Germania. Deci asta mă interesează pe mine foarte, foarte tare, pentru că înţeleg că la noi, din pricina unor luări de poziţii politice, nu e justiţia independentă. Şi în situaţia în care justificările astea nu există şi luările de poziţie n-au niciun fel de fundament, mă întreb de ce nu seamănă procedurile de la noi cu procedurile de la ei. Dup-aia: vreau să ştiu dacă MCV-ul nu este cumva îngrijorat de faptul că, în România, doar 30% din business mai este derulat de către capitalul autohton. 70% din business este derulat de către capitalul străin. Pe de altă parte, toată corupţia din România este concentrată pe cei 30% care formează capitalul românesc. Ceea ce înseamnă că aceia care reprezintă 70% (capitalul străin) sunt nişte îngeri care au căzut direct din cer şi care nu au greşit absolut deloc în piaţa românească. Acolo, la capitalul străin, este, de fapt, marea corupţie, dar de ăia nu se atinge nimeni, pentru că ei sunt reprezentaţi acum de către Guvernul României, care e un guvern fanariot, şi de către organele statului, care trebuie să apere grupurile astea de interese de orice fel de braţ al legii. Deci vreau ca MCV-ul să aibă îngrijorări şi în legătură cu acest fenomen. Pentru că, deocamdată, România nu are probleme în special din pricina găinăriilor; România are probleme din pricina marilor privatizări şi a furturilor de miliarde, de care s-a ocupat foarte apăsat în special capitalul străin. Şi nu uitaţi, vă rog, să mă anunţaţi când apar «pe surse» stenogramele, cătuşele şi toate cele în cel mai mare scandal de corupţie al secolului – şi anume, în scandalul Volkswagen. Deci, imediat după ce se întâmplă chestia asta, vă spun eu că nici preşedintele Tăriceanu şi nici altcineva n-o să mai reclame că justiţia în România nu este independentă. Pentru că arată şi ea cum arată în toată Europa. Deocamdată, însă, circul ăsta se petrece doar la noi”, a comentat Cătălin Beciu, fost secretar de stat pentru IMM-uri în guvernul Victor Ponta.

15 comentarii la “Tăriceanu, criticat în raportul MCV. Un lider ALDE arată cu degetul spre „scandalul de corupţie al secolului” / EXCLUSIV

 1. Daca te critica Macovei, pentru ca eu sunt convins de-acum ca ea scrie raportul asta, eu zic ca e de bine. Deci, o bila alba si pentru Tariceanu si pentru Ponta !

 2. Daca cei care au scris raportul ,platiti cu 20.000 de euro/luna, arata ca Macovei si ca servitoarele alea aterizate de la Bruxelles in Guvern, sint lamurita asupra obiectivitatii si profesionalismului. Sa ne mai lase in pace cu observatiile lor.Sa-si vada de mizeriile lor pe care le ascund sub pres.Cit timp o sa mai stam in pozitie de drepti cu capul plecat si miinile la spate sa ascultam aberatiile pedofililor , lesbienelor si adeptilor MISA de la Bruxelles? Ajunge!

 3. dany,maria, contribuabilul… asa-i romanul…. ca de obicei : manipulare, i se pare ca intelege ceva dar de fapt nu intelege
  nimic si contribuabilul.. care chiar nu intelege nimic dar aproba!

 4. Despre Klaus Iohannis nimic? Sa nu uitam ca a atacat o decizie a justitiei cu privire la casele sale, asadar intr-un proces care il viza direct. De ce oare nu se vede cazul particular Rarinca intr-o cheie incorecta din punct de vedere politic – aceea ca un om simplu a stat in spatele gratiilor 6 luni degeaba, dar nu se vede cazul Mircea Basescu, acolo unde e implicat fratele unui fost presedinte? Doar despre presedintele Senatului si fostul premier…???
  Concluzie: Raportul MCV este un raport functionaresc facut cu tenta pur politica si care excede mult rolul unui observator profesionist cu privire la situatia justitiei din Romania.

 5. Remarcam cu totii si sunt vizibile progresele justitiei de cel putin un an, doi. Nu pot fi contestate si, fireste, de aceea sunt si cuprinse in acest raport.

 6. Dar domnul Traian Basescu care a uitat ca in 2011 oprea tirurile olandezilor la granita de ciuda ca Romania nu a fost acceptata in Schengen in timpul guvernarii lui.

 7. Este totusi nedrept, cata vreme Parlamentul respecta Constitutia sa fie criticat exact in acest aspect si pentru ca respecta legea fundamentala a tarii.Parlamentul actioneaza de cele mai multe ori in baza unor proceduri constitutionale, iar acest lucru nu il precizeaza nimeni in raportul MCV.

 8. MCV-ul ăsta are un vădit caracter politic.Nu atinge problemele esențiale ale Justiției din România,de exemplu procesle pierdute la CEDO,dar îl critică pe Tăriceanu ! În schimb nu spune nimic de atacul la justiție făcut de Președintele Iohannis într-un dosar de interes personal.Curat echidistant ! Și mai conține și informații false (referirea la cazul Rarinca) !

 9. Mai lasat-l pe actorul asta! Saracu Tariceanu………….. unul care crede si spune mereu ca
  parlamentarii nu sunt oameni obisnuiti si trbuie tratati putin altfel……….. Si la fel toata
  gasca jegoasa care a adus Romania unde e acum.
  Ce a facut comunismul in 25 de ani (si nu sunt un adept al comunismului) si ce dracu
  au facut astia de 25 de ani-inclusiv dragutul de Tariceanu – care are vreo 25 de ani in
  parlamentul cu 80% corupti…De care nu trebuie sa ne atingem…. De ce domnule
  Tariceanu?

 10. Diana, mai fata…Proceduri constitutionale la un Parlament cu 80% corupti…..
  Procedurile constitutionale sunt pentru oameni normali si 99% cinstiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *